LPG li Megane kullanıcısı var mı?  *Bilgi Paylaşımı*  
Ana Sayfa MeganeForum İlan Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar
Kullanıcı Adı  
Şifre

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15
  Yazdır  
Gönderen Konu: LPG li Megane kullanıcısı var mı? *Bilgi Paylaşımı*  (Okunma Sayısı 8802 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Rütbe : Megane Dynamique
 Konular : 30
 Üye Id : 287
 Rep Gücü : : 29
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

Megane İlan meganeforum.com
« : Kasım 30, 2007, 12:37:25 ÖÖ »

Artan benzin fiyatlarına rağmen arabamı delik deşik ettirmeye kıyamadığımdan ve performansından şüphe ettiğimden ve fabrika onaylamadığından ve LPG kokusuna tehammül edemediğimden ve motora zararlı olabileceği endişesinden tüp taktırmadım. Taktıran var mı. Saygılar.

ramo1974
Ziyaretçi

« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2007, 03:05:11 ÖS »

ben kullanıyorum ve gayet de memnunum, şehir içinde bile 130-150 arası değişiyo yakıt, şehirler arasınıda sen hesapla !!!

*

Yas : 16
 Konular : 26
 Üye Id : 83
 Rep Gücü : : 5
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :
 Kisisel Mesaj : MEGANE1&MEGANE2

« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2007, 09:29:58 ÖS »

bende kullanıyorum fakat bnm aracım mégane 1 gayette menunum ayrıca sıralı sistemlerde güç kaybı olmaz o konuda için rahat olsun taktırmayı düşünürsen tek marka dicem sana BRC Wink

meganettin
*

Rütbe : Megane Authentique
 Yas : 1980
 Konular : 0
 Üye Id : 408
 Rep Gücü : : 1
 Araç : megane II 1.4 16V
 Renk : metalik siyah
 Yakıt : benzin / lpg
 Model ve Km : 45000

« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2007, 09:27:54 ÖS »

bende 2005 meganeII 1.4 16valf var ben de dün akşam taktırdım gayet iyi brc sıralı gaz taktırdım yakıtı henüz ölçemedim ama performansta değişiklik yok şükür şehiriçi 30ykr yakıyordum yaaaa Grin

*

Konular : 48
 Üye Id : 28
 Rep Gücü : : 35
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2007, 09:50:51 ÖS »

Alıntı:meganettin tarafından gönderildi.
bende 2005 meganeII 1.4 16valf var ben de dün akşam taktırdım gayet iyi brc sıralı gaz taktırdım yakıtı henüz ölçemedim ama performansta değişiklik yok şükür şehiriçi 30ykr yakıyordum yaaaa Grin

Hoşgeldiniz. Umarım daha ayrıntılı bilgileri de bizimle paylaşırsınız.

*

Rütbe : Megane Extreme
 Yas : 38
 Konular : 43
 Üye Id : 465
 Rep Gücü : : 28
 Araç : MEGANE II
 Renk : BEJ
 Yakıt : BENZİN-LPG
 Model ve Km : 45.000

« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2007, 11:30:39 ÖÖ »

Benim 2004 megana 2006 ağustosunda star gaz matrix sıralı sistem taktırdım bu güne kadar lpg den dolayı bir sorun yaşamadım. yakıt olarak şehir içi 140- 150 krş civarı gerçi uzun yolda da sürat yaptığım içim aynı civarda yakıyor. Performans olarakta herhanği bir eksilme hissetmedim hızlanması ve son sürati gayet iyi rahatlıkla 200 üzeri sürate çıkıyor. ayrıca belirtildigi gibi araç delikdeşik edilmedi, Simit depo takıldı, gaz dolum yeri, benzin depo kapağının altında benzin dolum yerinin arkasındaki boşlukta, ( gaz pompasına yanaşıp benzin depo kapağını açtığımda pompacılar benzin alacağımı sanıp yanlış pompaya yanaştığımı düşünerek benzin pompasını gösteriyorlar.) araç içine takılan kontrol ve gösterge ünitesi ise 50 krş kadar küçük ve görüntüsü güzel bir parça, bu ise far yükseklik ayarı düğmesinin olduğu yere yapıştırılarak takıldı. Motor kısmında ise kaput açılınca sadece fazlalık olarak görünen 30-35 cm kadar bir boru ki bu da aracın kendi kablo ve boru muhafazası içi kullanılan plastik muhafazasının aynısının içerisinde kalıyor, bunun üzerinde filitre ve motorun ön kısmı ile radyatör arasırdaki boşluğa takılan bir sigara paketi büyüklüğündeki enjeksiyon sistemi kalıyor başka bir parça görünmüyor. Regülatör motorun arkasında sileceklerin alt kısmında ki boşlukta gizili, lpg beyni ise akü muhafazasının altında akünün solundaki boşlukta yerleştirildi. arabaya dışarıdan bakıldığında lpg li olduguna dair herhangi bir iz yok. tek eksisi istepnenin bagaj içerisinde kalması, bu da çok büyük bir sorun değil benim için.

*

Rütbe : Megane Authentique
 Konular : 4
 Üye Id : 87
 Rep Gücü : : 4
 Renk : GÜMÜŞ GRİ
 Yakıt : BENZİN/LPG
 Model ve Km : 56.000

« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2007, 12:05:59 ÖS »

Bende 2005 Megane Dynamik sedan var 2007 martında aldım 94 Toyota Corolla XLİ (LPGli)ile takas ettim ve hemen LPG taktırdım
Zavoli marka sıralı sistem
Bir defa ya mahsus olmak üzere problem yaşadım.
Tatile Ankaraya gitmiştim.Bir kaç gün sonra araba benzinle çalışırken teklemeye başladı ve çekişten düştü.ama LPG ye geçince bu sorun yoktu.gayet güzel çalışıyor ve çekişi normaldi.

Bende Dönüşte tanıdık ustama gösteririm diye LPGyle devam ettim.Ta ki dönenceye kadar,Dönüş yolunda  Ankaradan Eskişehir istikametinde henüz Polatlıya gelmeden aniden LPG devre dışı kaldı ve LPG ikaz lambalarının hepsi yanmaya başladı sanki LPG bitmiş gibi
Mecburen benzine mahkum oldum tabi araba zaten benzinde çekişten düşmüştü

Neyse eskişehirdeki yetkili servisine zor da olsa ulaştık

Yapılan Kontrollerde Map ve ECU bozuk çıktı yenisi ile değiştirdiler

Şuan Gayet verimli

ŞUNU BİLMENİZDE FAYDA VAR
Bu sistemler belirli bir ısıyı bulması lazım mesela 20 derece yi, bu sıcaklığı bulunca 20 saniyede LPG ye geçiyor.Özellikle soğuk günlerde Radyatör suyunun ısınması geç oluyor ve tabi ki gideceğiniz yol yakınsa motor ısınmadan ve LPG ye geçmeden gidersiniz.
Ama uzun yolda ve yaz aylarında çok avantajlı
Şuan Şehir içi = 170-175 YKR şehir dışı 110 YKR falan

DÜNYADA MEGAN
AHİRETTE İMAN  DEMİŞLER

*

Yas : 16
 Konular : 26
 Üye Id : 83
 Rep Gücü : : 5
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :
 Kisisel Mesaj : MEGANE1&MEGANE2

« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2007, 01:16:22 ÖS »

Ben markada bi BRC tanırım dierlerine pek sıcak bakmıyorum.Sorun çıkarabiliyolar.......

*

Konular : 30
 Üye Id : 287
 Rep Gücü : : 29
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2007, 04:52:51 ÖS »

Şu ana kadar LPG'den yana olumsuz bir görüş bildiren olmaması, "acaba taktırsam mı?" diye düşünmeme neden oluyor... Biraz daha görüşler gelsin bakalım. Acaba kontol panelini nasıl etkiliyor?

*

Rütbe : Megane Extreme
 Yas : 38
 Konular : 43
 Üye Id : 465
 Rep Gücü : : 28
 Renk : BEJ
 Yakıt : BENZİN-LPG
 Model ve Km : 45.000

« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2007, 04:59:00 ÖS »

Alıntı:munzuli tarafından gönderildi.
Şu ana kadar LPG'den yana olumsuz bir görüş bildiren olmaması, "acaba taktırsam mı?" diye düşünmeme neden oluyor... Biraz daha görüşler gelsin bakalım. Acaba kontol panelini nasıl etkiliyor?

Kontrol paneli derken neyi kastediyorsunuz?
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

hosting