|
|
 |
« : Kasım 30, 2007, 12:37:25 ÖÖ » |
|
Artan benzin fiyatlarına rağmen arabamı delik deşik ettirmeye kıyamadığımdan ve performansından şüphe ettiğimden ve fabrika onaylamadığından ve LPG kokusuna tehammül edemediğimden ve motora zararlı olabileceği endişesinden tüp taktırmadım. Taktıran var mı. Saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2007, 03:05:11 ÖS » |
|
ben kullanıyorum ve gayet de memnunum, şehir içinde bile 130-150 arası değişiyo yakıt, şehirler arasınıda sen hesapla !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2007, 09:29:58 ÖS » |
|
bende kullanıyorum fakat bnm aracım mégane 1 gayette menunum ayrıca sıralı sistemlerde güç kaybı olmaz o konuda için rahat olsun taktırmayı düşünürsen tek marka dicem sana BRC 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meganettin
Rütbe : Megane Authentique
Yas : 1980
Konular : 0
Üye Id : 408
Rep Gücü : : 1
Araç : megane II 1.4 16V
Renk : metalik siyah
Yakıt : benzin / lpg
Model ve Km : 45000
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2007, 09:27:54 ÖS » |
|
bende 2005 meganeII 1.4 16valf var ben de dün akşam taktırdım gayet iyi brc sıralı gaz taktırdım yakıtı henüz ölçemedim ama performansta değişiklik yok şükür şehiriçi 30ykr yakıyordum yaaaa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2007, 09:50:51 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rütbe : Megane Extreme
Yas : 38
Konular : 43
Üye Id : 465
Rep Gücü : : 28
Araç : MEGANE II
Renk : BEJ
Yakıt : BENZİN-LPG
Model ve Km : 45.000
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2007, 11:30:39 ÖÖ » |
|
Benim 2004 megana 2006 ağustosunda star gaz matrix sıralı sistem taktırdım bu güne kadar lpg den dolayı bir sorun yaşamadım. yakıt olarak şehir içi 140- 150 krş civarı gerçi uzun yolda da sürat yaptığım içim aynı civarda yakıyor. Performans olarakta herhanği bir eksilme hissetmedim hızlanması ve son sürati gayet iyi rahatlıkla 200 üzeri sürate çıkıyor. ayrıca belirtildigi gibi araç delikdeşik edilmedi, Simit depo takıldı, gaz dolum yeri, benzin depo kapağının altında benzin dolum yerinin arkasındaki boşlukta, ( gaz pompasına yanaşıp benzin depo kapağını açtığımda pompacılar benzin alacağımı sanıp yanlış pompaya yanaştığımı düşünerek benzin pompasını gösteriyorlar.) araç içine takılan kontrol ve gösterge ünitesi ise 50 krş kadar küçük ve görüntüsü güzel bir parça, bu ise far yükseklik ayarı düğmesinin olduğu yere yapıştırılarak takıldı. Motor kısmında ise kaput açılınca sadece fazlalık olarak görünen 30-35 cm kadar bir boru ki bu da aracın kendi kablo ve boru muhafazası içi kullanılan plastik muhafazasının aynısının içerisinde kalıyor, bunun üzerinde filitre ve motorun ön kısmı ile radyatör arasırdaki boşluğa takılan bir sigara paketi büyüklüğündeki enjeksiyon sistemi kalıyor başka bir parça görünmüyor. Regülatör motorun arkasında sileceklerin alt kısmında ki boşlukta gizili, lpg beyni ise akü muhafazasının altında akünün solundaki boşlukta yerleştirildi. arabaya dışarıdan bakıldığında lpg li olduguna dair herhangi bir iz yok. tek eksisi istepnenin bagaj içerisinde kalması, bu da çok büyük bir sorun değil benim için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rütbe : Megane Authentique
Konular : 4
Üye Id : 87
Rep Gücü : : 4
Araç : MEGANE II
Renk : GÜMÜŞ GRİ
Yakıt : BENZİN/LPG
Model ve Km : 56.000
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2007, 12:05:59 ÖS » |
|
Bende 2005 Megane Dynamik sedan var 2007 martında aldım 94 Toyota Corolla XLİ (LPGli)ile takas ettim ve hemen LPG taktırdım Zavoli marka sıralı sistem Bir defa ya mahsus olmak üzere problem yaşadım. Tatile Ankaraya gitmiştim.Bir kaç gün sonra araba benzinle çalışırken teklemeye başladı ve çekişten düştü.ama LPG ye geçince bu sorun yoktu.gayet güzel çalışıyor ve çekişi normaldi.
Bende Dönüşte tanıdık ustama gösteririm diye LPGyle devam ettim.Ta ki dönenceye kadar,Dönüş yolunda Ankaradan Eskişehir istikametinde henüz Polatlıya gelmeden aniden LPG devre dışı kaldı ve LPG ikaz lambalarının hepsi yanmaya başladı sanki LPG bitmiş gibi Mecburen benzine mahkum oldum tabi araba zaten benzinde çekişten düşmüştü
Neyse eskişehirdeki yetkili servisine zor da olsa ulaştık
Yapılan Kontrollerde Map ve ECU bozuk çıktı yenisi ile değiştirdiler
Şuan Gayet verimli
ŞUNU BİLMENİZDE FAYDA VAR Bu sistemler belirli bir ısıyı bulması lazım mesela 20 derece yi, bu sıcaklığı bulunca 20 saniyede LPG ye geçiyor.Özellikle soğuk günlerde Radyatör suyunun ısınması geç oluyor ve tabi ki gideceğiniz yol yakınsa motor ısınmadan ve LPG ye geçmeden gidersiniz. Ama uzun yolda ve yaz aylarında çok avantajlı Şuan Şehir içi = 170-175 YKR şehir dışı 110 YKR falan
|
|
|
|
|
|
DÜNYADA MEGAN AHİRETTE İMAN DEMİŞLER
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2007, 01:16:22 ÖS » |
|
Ben markada bi BRC tanırım dierlerine pek sıcak bakmıyorum.Sorun çıkarabiliyolar.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2007, 04:52:51 ÖS » |
|
Şu ana kadar LPG'den yana olumsuz bir görüş bildiren olmaması, "acaba taktırsam mı?" diye düşünmeme neden oluyor... Biraz daha görüşler gelsin bakalım. Acaba kontol panelini nasıl etkiliyor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rütbe : Megane Extreme
Yas : 38
Konular : 43