|  | Alıntı: |  |  | munzuli tarafından gönderildi. |  | |  |
| Lpg ile seyrederken anlık kaç yazıyor? Ortalama yakıt tüketim değeri tabii ki vermez sanırım? Araç gitmesine rağmen depoda aynı benzin duruyor, araç beyni buna nasıl tepki veriyor? Arıza mesajı felan veriyor mu? Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
| |
 | |  |
1- Lpg ile giderken bildiğimkadarı ile benzine göre anlık tüketim veriyor.
2- ortalama tüketimi de benzine göre veriyor.
3- Araç lpg ile giderken, benzin tüketiyormuş gibi benzin göstergeside düşüyor. Gösterge belli bir yol alındıktan sonra, tekrar benzin alındığında veya test modu yapıldığında normal seviyesine geliyor.
4- Meganımı 1.5 senedir lpg li kullanıyorum, lpg den dolayı herhangi bir arıza mesajı vermedi.
Ayrıca tüketim ile ilgili değerleri de vereyim, Lpg deposu tam olarak boş iken 30 lt. ile doluyor, bu kadar gaz ile şehir içi 320 km. uzun yol 360 km. civarında yol gidiyorum (yaz şartlarında vede benim agresif kullanımımda bu kadar.) Normal bir kullanım ile rahatlıkla 30 lt. lpg ile 400 km gidilebilir. Kış şartlarının etkisi ve kış lastikleride takılınca bu mesafeler 20-25 km kadar kısaldı.
Bu yaz otobanda klima açık ve 160 ile 200 arası hızlarda gidince 280 km de gaz bitti araç benzine geçti (normal bir kullanımda 350- 400 km arası gitmesi lazım). Bu durumda yakıtı bu günkü fiyatlara göre hesaplarsak 30* 1.70=51 ytl depo dolum fiyatı, 51/ 280= 0,182 yeni krş km de yakılan gaz değeri, süratli bir kullanım ve de klimanın açık olarak kullanıldığı düşünüldüğünde bu değerin çok iyi olduğunu düşünüyorum.