LPG li Megane kullanıcısı var mı?  *Bilgi Paylaşımı*  
Ana Sayfa MeganeForum İlan Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar
Kullanıcı Adı  
Şifre

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 15
  Yazdır  
Gönderen Konu: LPG li Megane kullanıcısı var mı? *Bilgi Paylaşımı*  (Okunma Sayısı 8805 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Rütbe : Megane Dynamique
 Konular : 30
 Üye Id : 287
 Rep Gücü : : 29
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

Megane İlan meganeforum.com
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2007, 05:36:17 ÖS »

Lpg ile seyrederken anlık kaç yazıyor?
Ortalama yakıt tüketim değeri tabii ki vermez sanırım?
Araç gitmesine rağmen depoda aynı benzin duruyor, araç beyni buna nasıl tepki veriyor? Arıza mesajı felan veriyor mu?
Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

*

Rütbe : Megane Extreme
 Yas : 38
 Konular : 43
 Üye Id : 465
 Rep Gücü : : 28
 Araç : MEGANE II
 Renk : BEJ
 Yakıt : BENZİN-LPG
 Model ve Km : 45.000

« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2007, 10:56:24 ÖÖ »

Alıntı:munzuli tarafından gönderildi.
Lpg ile seyrederken anlık kaç yazıyor?
Ortalama yakıt tüketim değeri tabii ki vermez sanırım?
Araç gitmesine rağmen depoda aynı benzin duruyor, araç beyni buna nasıl tepki veriyor? Arıza mesajı felan veriyor mu?
Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

1- Lpg ile giderken bildiğimkadarı ile benzine göre anlık tüketim veriyor.

2- ortalama tüketimi de benzine göre veriyor.

3- Araç lpg ile giderken,  benzin tüketiyormuş gibi benzin göstergeside düşüyor. Gösterge belli bir yol alındıktan sonra, tekrar benzin alındığında veya test modu yapıldığında normal seviyesine geliyor.

4- Meganımı 1.5 senedir lpg li kullanıyorum, lpg den dolayı herhangi bir arıza mesajı vermedi.

Ayrıca tüketim ile ilgili değerleri de vereyim,  Lpg deposu tam olarak boş iken 30 lt. ile doluyor, bu kadar gaz ile şehir içi 320 km. uzun yol 360 km. civarında yol gidiyorum (yaz şartlarında vede benim agresif kullanımımda bu kadar.) Normal bir kullanım ile rahatlıkla 30 lt.  lpg ile 400 km gidilebilir. Kış şartlarının etkisi ve kış lastikleride takılınca bu mesafeler 20-25 km kadar kısaldı.

Bu yaz otobanda klima açık ve 160 ile 200 arası hızlarda gidince 280 km de gaz bitti araç benzine geçti (normal bir kullanımda  350- 400 km arası gitmesi lazım). Bu durumda yakıtı bu günkü fiyatlara göre hesaplarsak 30* 1.70=51 ytl depo dolum fiyatı,  51/ 280= 0,182 yeni krş km de yakılan gaz değeri, süratli bir kullanım ve de klimanın açık olarak kullanıldığı düşünüldüğünde bu değerin çok iyi olduğunu düşünüyorum.

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #12 : Aralık 19, 2007, 01:40:59 ÖS »

Çok aydınlatıcı oldu tşk. Önemli bir sorun yok ve tüketim km başına yaklaşık 100 kuruş  (0,270 yerine 0,180) az yakıyor. Çok cazip.

matraxx2
Ziyaretçi

« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2007, 08:34:48 ÖS »

PAYLAŞIM İÇİN TŞK

*

Rütbe : Stajyer
 Konular : 2
 Üye Id : 512
 Rep Gücü : : 1
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #14 : Aralık 26, 2007, 10:36:52 ÖS »

Ben yeni taktırdım megane1 e inanmıyacaksınız ama şehirler arasında 90-100 arası gittim denemek için tam olarak km de 10 krş yaktı.perfonmans ve çekişte hiçbir fark yok.ben italyan lavato marka taktırdım sıralıda brc den iyi olduğunu söylüyorlar.fiyatıda aynı.brc veya lavatodan başkasını... sakın haaa

matraxx2
Ziyaretçi

« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2007, 10:48:40 ÖS »

TARTARIN NASIL KARDEŞ  Huh?

*

Rütbe : Stajyer
 Konular : 0
 Üye Id : 270
 Rep Gücü : : 0
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #16 : Aralık 28, 2007, 04:36:24 ÖS »

1 senedir kullanıyorum oldukça memnun olmama rağmen.. keşke dizel alsaydı dediğm çok oluyorr..sanki yakışmıyor.

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #17 : Aralık 28, 2007, 05:37:19 ÖS »

TAKTIRDIM... LPG depo giriş kapağını kutunun içine değil tampona yapmışlar, farketmemişim, oto garajına artık giremeyeceğim. kaputu açtım içerisinde bir çok kesilmiş hortum ve ilave edilmiş donanım vardı. Bazısı plastik muhafazanın altına sığmamış yanlardan dışarıda kalmış. Direksiyonun altına renkli ışıklar yaynan bir LPG depo göstergesi takmışlar. İstemediğim daha bir çok ayrıntı.. eyvah ben ne yaptım diye düşündüm artık çok geçti.... Neyse ki kabusmuş uyandığım için çok memnunum.

matraxx2
Ziyaretçi

« Yanıtla #18 : Aralık 28, 2007, 05:42:59 ÖS »

Alıntı:munzuli tarafından gönderildi.
TAKTIRDIM... LPG depo giriş kapağını kutunun içine değil tampona yapmışlar, farketmemişim, oto garajına artık giremeyeceğim. kaputu açtım içerisinde bir çok kesilmiş hortum ve ilave edilmiş donanım vardı. Bazısı plastik muhafazanın altına sığmamış yanlardan dışarıda kalmış. Direksiyonun altına renkli ışıklar yaynan bir LPG depo göstergesi takmışlar. İstemediğim daha bir çok ayrıntı.. eyvah ben ne yaptım diye düşündüm artık çok geçti.... Neyse ki kabusmuş uyandığım için çok memnunum.

Cheesy Cheesy

zagaa
Ziyaretçi

« Yanıtla #19 : Aralık 31, 2007, 10:55:57 ÖÖ »

ben de yeni aldım 2004 model dinamik. lpg taktırmak istiyorum ama hala hangi marka yı taktırsam kararsızım.
neticede takılan marka kadar ustasıda önemli! Cool
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 15
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

hosting