Megane II Karter Muhafazası  
Ana Sayfa MeganeForum İlan Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar
Kullanıcı Adı  
Şifre

Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: Megane II Karter Muhafazası  (Okunma Sayısı 2859 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Rütbe : Megane Dynamique
 Konular : 30
 Üye Id : 287
 Rep Gücü : : 29
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

Megane İlan meganeforum.com
« : Aralık 01, 2007, 03:05:43 ÖS »

Megan II lerde karter muhafazası ilk çıkışta fiber olarak konulmuş. Kendisini korumaktan aciz olan parçanın karteri muhafaza etmesi beklenemez. Yalnızca alttan çamur almasın engeller (belki). En kısa zamanda çelik muhafaza ile değiştirmenizi tavsiye ederim.Saygılar.

matraxx2
Ziyaretçi

« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2007, 04:03:36 ÖS »

yeni arabaların hep öyle bir meganda olan özellik değil. Hatta bizim tanıdık 0 focus aldı onunkinde plastik koruma bile yokk.. heryeri acık.

*

Rütbe : Megane Authentique
 Yas : 30
 Konular : 34
 Üye Id : 141
 Rep Gücü : : 40
 Araç : Mégane II Dynamique
 Renk : Gümüş
 Yakıt : Benzin + LPG
 Model ve Km : 2004-52.000

« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2007, 11:32:47 ÖS »

Alıntı:munzuli tarafından gönderildi.
Megan II lerde karter muhafazası ilk çıkışta fiber olarak konulmuş. Kendisini korumaktan aciz olan parçanın karteri muhafaza etmesi beklenemez. Yalnızca alttan çamur almasın engeller (belki). En kısa zamanda çelik muhafaza ile değiştirmenizi tavsiye ederim.Saygılar.

ben de sizinle aynı şeyi düşünüp metal koruma taktırmak için servise gittim. yok ama araştırırız, varsa reno-maiste isteriz dediler. hatta bi ara sanayide kalın sac veya benzeri bir malzemeden yaptırmayı düşündür.sonra başka bir şehirdeki servise sordum ve şu cevabı aldım: "megane 2 anahtarsız bir araç olup  bu işlevi yani aracın çalışması olayını renaultcard yapmaktadır. bu kartın çalışma prensibi de radyo frekası aracılığı iledir. metal koruma "metal" olduğu için bu frekans üzerinde olumsuz etki yaparak kart ile motor arasındaki iletişimi bozmaktadır. bu yüzden sakın kullanmayın."
bu ne derece doğru bilmiyorum.taktıran arkadaş var mı acaba?taktırdıysa da nereden bulduı?

matraxx2
Ziyaretçi

« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2007, 11:40:40 ÖS »

Bence altını vurdunmu saç filan hikaye olur niye dersen saç egilir nede olsa kartere hasar oluşur.Ama şahın dogan kuş gurubu gibi karterin orda 2 adet demir olsa ozaman karteri koruyabilir. senin dedigin kart olayına gelince bence saçma başka arabalarda hep plastık kulanıyorlar artık mercedes E200 de alt kapagı plastik yani karter tarafını vurudunmu kurtulusun olmayabilir. Bu benim gorusum

*

« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2007, 11:50:32 ÖS »

ya tabi ona bakarsan arkadaşın merivası var.bir gün liftte bi bakmış alt çıplak.hemen gidip metal koruma aldı. bu olay hemen her araç üreticinin yaptığı bişey.30-40 milyar veriyorsun en az, adamlar bi metal parçasını dahi esirgemiş.benim kafama takan üstte yazdığım radyo frekansı davası. eğer gerçekten böyle ise başıma iş çıkar diye korkuyorum.kaş yaparken göz çıkarma olayı yani.kart mart bozulur bi de, eminim dünya paradır. niye pahalıdır diyeceksin. arabalara kasko yaparken 500 ytl civarı "anahtar teminatı" diye bir ek klon yaparlar. kaskocu aracım megane 2 olduğu için bana 1000 ytl anahtar teminatı yaptı.pahalıı old. için sanırım.

matraxx2
Ziyaretçi

« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2007, 11:53:49 ÖS »

radyo frekans olayını bilmem belki dogrudur. Ama arabın heryeri saten saç  Huh? O konuyu arastırmak lazım...

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2007, 12:23:10 ÖÖ »

Benim Broadvayde de çelik muhafaza vardı. Bu böyle çok çelimsiz bir sactan değil azcık daha sağlam yapılı. tabi çelik değil. Ustaya gittiğimde sacı çıkartıp dostum altını nerde vurdun bunun diye muhabbeti oldu. Bir piknikteydi sanırım ii ce oturtmuştum arabayı. Neyse çekiçle döve döve düzeltti yerine taktı.
Megan II. yi alınca ilk muayenede bişey yoktu. Daha sonra uğradığımda plastiğin bir darbe sonucu kırılmış olduğunu söyledi. Kendisi çelik muhafaza takalım hocam bunların altı yakın. Bu seni bir hayli korur dedi. Sipariş verdi getirtti. Bir hafta on gün sonra taktırdım. Bir yılı geçti sanırım. Kartla ilgili hiç problemim olmadı. Sanırım sıkıyor bazı ustalar.Saygılar.

*

« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2007, 12:27:26 ÖÖ »

munzuli tşk. bunu bildiğim ii oldu. peki korumayı sanayiden mi servisten mi aldın? sanayiden ise markası ne? bir de bunları yazarsan tam süper olacak Wink

matraxx2
Ziyaretçi

« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2007, 10:08:27 ÖÖ »

Alıntı:munzuli tarafından gönderildi.
Benim Broadvayde de çelik muhafaza vardı. Bu böyle çok çelimsiz bir sactan değil azcık daha sağlam yapılı. tabi çelik değil. Ustaya gittiğimde sacı çıkartıp dostum altını nerde vurdun bunun diye muhabbeti oldu. Bir piknikteydi sanırım ii ce oturtmuştum arabayı. Neyse çekiçle döve döve düzeltti yerine taktı.
Megan II. yi alınca ilk muayenede bişey yoktu. Daha sonra uğradığımda plastiğin bir darbe sonucu kırılmış olduğunu söyledi. Kendisi çelik muhafaza takalım hocam bunların altı yakın. Bu seni bir hayli korur dedi. Sipariş verdi getirtti. Bir hafta on gün sonra taktırdım. Bir yılı geçti sanırım. Kartla ilgili hiç problemim olmadı. Sanırım sıkıyor bazı ustalar.Saygılar.

Ya bana göre bu saç arabanın altını korusuydaydı bütün yeni arabaların altı saçtan olurdu.Ben yine aynı görüşümde kalıyorym arabanın karter tarafını vurdunmu sert bir şekilde saç filan hikaye olurr..Ama para harcamak istiyorsanız. bu ayrıı mesele benim anlamadıgım kartala niye saç takıldı saten karterin olrda kol gibi iki demir var Huh? Siz bir dostum olarak "Sanırım sıkıyor bazı ustalar.Saygılar" denen kelimeyi size gore hiç yakışır bulamadım. Burda herkes kendi gorusunu soylemekte eger sıkıyor filan kelimesini kullanacksanız.lütfen konu acmayın o zaman saygılar.

serkan
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Forever
 Yas : 23
 Konular : 199
 Üye Id : 230
 Rep Gücü : : 94
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2007, 10:39:54 ÖÖ »

boşuna gerginlik olmasın konuya başka bir yönden bakalım koskoca renault-mercedes-opel plastik takmışsa vardır bi bildikleri diyelim ki eğer mercedes öyle yapmışsa ben güvenirim arkadaş Cool dorudur bndede opel corsa vardı 2 sene muhafaza olmadan cıplak dolaştım hatta üzerinde yay vardı demekki çarpmıyor orası yani gerek yok daha karter delen bi arkadaşım olmadı ama olmaz diye bişey yok orta refüje çıkarsın yolun bi güzel çarparsın ama bu da kazaya giriyor zaten. Wink

*

« Yanıtla #10 : Aralık 03, 2007, 11:34:49 ÖS »

Alıntı:proteach tarafından gönderildi.
munzuli tşk. bunu bildiğim ii oldu. peki korumayı sanayiden mi servisten mi aldın? sanayiden ise markası ne? bir de bunları yazarsan tam süper olacak Wink

munzuliii. soruma yok mu bi cvp. bugün servise sordum.orijinal yok dediler. sanayide de bulamadım. sadece internetten araştırdım, bursada bi firma üretiyomuş. o da parekende satmıyo. sen nerden aldın, markası ne ve ne kadar. sana zahmet biraderim..

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2007, 10:08:01 ÖÖ »

Dün akşam int. sorunum vardı yazılanları görmekle birlikte cevaplayamadım. Ustayı aradım servisten getirtmiştik muhafazayı dedi. Öğleden sonra tekrar arayacağım iletirim saygılar.

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #12 : Aralık 04, 2007, 02:28:08 ÖS »

Parçacıyla henüz bağlantı sağlayamamış usta beni arayacak. Ben de burada size duyuracağım. Saygılar.

*

« Yanıtla #13 : Aralık 04, 2007, 03:19:37 ÖS »

tşk arkadaşım, seni yoruyoruz, kusura bakma. o kadar aradım burada hiçbir parçacıda yok.

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2007, 04:29:02 ÖS »

Usta haber alınca beni arayacak şimdilik ses yok.

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2007, 11:41:24 ÖÖ »

Yan sanayi değil orjinal Megan II. Karter muhafazası 45 YTL. Elde var. Kartlıya bizim arabalar bir sıkıntı yaratabilir mi dedim. Yok hocam bi alakası olmaz onunla dedi.

*

Yas : 28
 Konular : 3
 Üye Id : 829
 Rep Gücü : : 2
 Araç : Megane II
 Renk : Platin Gri
 Yakıt : Dizel
 Model ve Km : 42bin
 Kisisel Mesaj : Meggym olmadan asla

« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2008, 06:41:07 ÖÖ »

arkadaşlar saç olayı doğrudur  karta zarar verebilir. bu tespit doğru,ayrıca meganlar saçtan yapılmıyor yapıldığı madenind ismini lütfen kitapçıktan okuyunuz . koroser de kaporta da  saç değil..

ayrıca  sizlere önemli bir ayrıntı vermek isterim

ben aracımı 1 yıl önce aldım alırken seden mı hb mi diye epey bi araştırdım ve hb aldım..
nedenmi?

----kişilikli oluşunu bir yana geçiyorum..  + bana göre - sedancılara göre

----sürüşü(yol tutuş hızlanma esneme) sedandan ap ayrı hiç alakası yok diyebilirim   +

----yakıtı sedandan daha az + (kilo az)

----parçalar daha pahalı  -   (ama sebebi var)

----Ve en önemlisi bu araba ithal yani orjinal geliyor.+++++++++. sedanlar ilkemizde üretiliyor.sağ kapı içinde zaten türk malı yazar sedanların....

şimdi diyeceksiniz ki ne oldu ithal geldide ..

işte cevap..  aracın süspnsüyon, fren kaliperleri, iç torpido malzemesi,  ve karter koruması sedanlardan değişik(tani bunlar benim bulduum farklar). yalnız bu farklar aracın teknik özellikleinde aynı tip yazar . hal böyle olunca ithal diye faha pahalı ama araç sedanlara göre  daha sağlam. bu servis kayıtlarında da mevcuttur. satılan hb.lerin servise geşil sıklıkları yada arıza sıklıkları sedanlara oranla daha az..

geleleim şu karter korumasına.
Sedanlarda neredeyse plastik  bi karfonfiber war
benim hb de ise krom koruyucu orjinal olarak takılmış..

dediler hb alma satamazsın alırken dierlerinden 1000 ytl ucuz yedek parçası pahalı .. ama aracım 2005 model servise de sadece bakımlar ve vites topuzumdaki yazılar silindiğinde deişmek için gittim....

Yorum Sİzlerin Saygılar baymaverick

*

Rütbe : Megane Extreme
 Yas : 39
 Konular : 43
 Üye Id : 465
 Rep Gücü : : 28
 Araç : MEGANE II
 Renk : BEJ
 Yakıt : BENZİN-LPG
 Model ve Km : 45.000

« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2008, 09:22:39 ÖÖ »

Bildiğim kadarı ile şu an üretilen bir çok araçta, önden büyük bir darbe anında motorun araç içerisine girmesini önlemek amacı ile aşağıya doğru kaymasını sağlayan bir sistem var. Bu tür muhafazalar kaza anında motorun aşağıya kaymasını engelleyebilir, bu nedenle hiç muhafaza konmuyor veya kolay kırılabilecek plastik muhafaza konuyor olabilir..

*

« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2008, 03:50:20 ÖS »

arkadaşlar, ben munzuli hocam sayesinde karter muhafazayı aldım ve taktırdım. konu ile ilgili önceki mesajlarımda metal muhafazanın kartı olumsuz etkileyebileceğinden bahsetmiştim. bana da bunu servis elemanı söylemişti. ama bu olay tamamen safsata. çünkü bana gelen karter muhafaza orijinal. yani üzerine renault parça kodu, orijinal çıkartmaları ve renault Türkiye tarafından üretildiğini gösteren etiket vardı. yani kart olayı gerçek olsa renault niye böyle bir yedek parça üretsin ki !yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. hiç bir problem yok. tek problem şu: metal muhafaza plastiğe oranla daha küçük. boyu plastiğin yaklaşık yarısı kadar. yani sadece  karteri kapatıyor, arka kısım boş kalıyor. ona da çözüm bulduk. metal muhafazayı lastiği sökmeden üzerine taktık. sadece montaj vidaları kısa geldi ve onları uzun vidayla değiştirdim. böylelikle hem aracın tüm altı kapalı kaldı hem de karter metal muhafaza ile korunmuş oldu. kısacası süper oldu. herkese tavsiye ederim.

serkan
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Forever
 Yas : 23
 Konular : 199
 Üye Id : 230
 Rep Gücü : : 94
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2008, 01:26:42 ÖÖ »

Alıntı:baymaverick tarafından gönderildi.
arkadaşlar saç olayı doğrudur  karta zarar verebilir. bu tespit doğru,ayrıca meganlar saçtan yapılmıyor yapıldığı madenind ismini lütfen kitapçıktan okuyunuz . koroser de kaporta da  saç değil..

ayrıca  sizlere önemli bir ayrıntı vermek isterim

ben aracımı 1 yıl önce aldım alırken seden mı hb mi diye epey bi araştırdım ve hb aldım..
nedenmi?

----kişilikli oluşunu bir yana geçiyorum..  + bana göre - sedancılara göre

----sürüşü(yol tutuş hızlanma esneme) sedandan ap ayrı hiç alakası yok diyebilirim   +

----yakıtı sedandan daha az + (kilo az)

----parçalar daha pahalı  -   (ama sebebi var)

----Ve en önemlisi bu araba ithal yani orjinal geliyor.+++++++++. sedanlar ilkemizde üretiliyor.sağ kapı içinde zaten türk malı yazar sedanların....

şimdi diyeceksiniz ki ne oldu ithal geldide ..

işte cevap..  aracın süspnsüyon, fren kaliperleri, iç torpido malzemesi,  ve karter koruması sedanlardan değişik(tani bunlar benim bulduum farklar). yalnız bu farklar aracın teknik özellikleinde aynı tip yazar . hal böyle olunca ithal diye faha pahalı ama araç sedanlara göre  daha sağlam. bu servis kayıtlarında da mevcuttur. satılan hb.lerin servise geşil sıklıkları yada arıza sıklıkları sedanlara oranla daha az..

geleleim şu karter korumasına.
Sedanlarda neredeyse plastik  bi karfonfiber war
benim hb de ise krom koruyucu orjinal olarak takılmış..

dediler hb alma satamazsın alırken dierlerinden 1000 ytl ucuz yedek parçası pahalı .. ama aracım 2005 model servise de sadece bakımlar ve vites topuzumdaki yazılar silindiğinde deişmek için gittim....

Yorum Sİzlerin Saygılar baymaverick

hocam yakıtı sedan dan az mı çok mu bilemem cunku bnmkide hatchback ama şöyle bir olay var ki hatchbackler sedan lardan daha ağır  Wink
1.5 80ps dizel hatchback  1250 kg iken
1.5 80ps dizel sedan        1170 kg dir.
www.renault.com.tr