Megane II Karter Muhafazası  
Ana Sayfa MeganeForum İlan Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar
Kullanıcı Adı  
Şifre

Sayfa: 1 [2] 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: Megane II Karter Muhafazası  (Okunma Sayısı 2856 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gbx
Gökhan
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Megane Privilege
 Konular : 123
 Üye Id : 596
 Rep Gücü : : 53
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

Megane İlan meganeforum.com
« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2008, 06:57:43 ÖÖ »

Sedan'ların yerli, HB'lerin ithal olmasındaki yorumu fazla anlayamadım. Muhtelemen şirketteki gece çalışmasındaki yorgunluktan kaynaklanıyor bu anlayışsızlığım fakat birkaç yorumum var.

Yerli üretim olan Sedan'lar 84 ülkeye satılıyor. Renault üretim merkezi olarak ülkemizi seçmiş olmasına rağmen kalite konusunda bir çekinceniz varsa "aracın süspnsüyon, fren kaliperleri, iç torpido malzemesi" olarak bahsettiğiniz parçalardaki farkı daha detaylı açıklamanız çok bilgilendirici olacaktır. Yada aracın sağlamlığı konusundaki servislerin yorumları ile ilgili detaylı bilgi verebilirsiniz.

Türk malı yazması benim hoşuma gidiyor. Bunu genelleme olarak algılamayın, kişisel tercihim.

memeterdo
*

Rütbe : Forever
 Yas : 15
 Konular : 107
 Üye Id : 1015
 Rep Gücü : : 22
 Araç : megane
 Renk : platin gri
 Yakıt : benzin
 Model ve Km : faz1 dyn.// 152.000

« Yanıtla #21 : Şubat 02, 2008, 10:39:50 ÖS »

Bu konuyuda hortlatmadan duramadım.Arkadaşım senin kartel koruyucunun orjinal olduğundan eminmisin.Bizde orjinal taktırdık her yeri kapatıyo.Ayrıca karta bir zara vermiyo.1.5 yıldır takılı hiç bir şey olmadı.Ustalar sana biraz gazel okumuş herhalde.

*

Rütbe : Megane Authentique
 Yas : 30
 Konular : 34
 Üye Id : 141
 Rep Gücü : : 40
 Araç : Mégane II Dynamique
 Renk : Gümüş
 Yakıt : Benzin + LPG
 Model ve Km : 2004-52.000

« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2008, 12:06:47 ÖÖ »

Alıntı:memeterdo tarafından gönderildi.
Bu konuyuda hortlatmadan duramadım.Arkadaşım senin kartel koruyucunun orjinal olduğundan eminmisin.Bizde orjinal taktırdık her yeri kapatıyo.Ayrıca karta bir zara vermiyo.1.5 yıldır takılı hiç bir şey olmadı.Ustalar sana biraz gazel okumuş herhalde.

senin metal olan karter koruyucu aracın üzerinde gelen plastik ile aynı boyda mı yani?

memeterdo
*

« Yanıtla #23 : Şubat 03, 2008, 12:33:11 ÖS »

Siyah renk

*

« Yanıtla #24 : Şubat 03, 2008, 01:00:56 ÖS »

yok boyasını sormadım. sonradan taktığınız metal koruma ile aracın üzerinde gelen plastik korumanın ebatları aynı mı? benim metal korumanın eni aynı ama boyu yaklaşık plastiğin yarısı. yani sadece karteri kapatıyor, arkasında yer alan şanzıman kısmını kapatmıyordu. ayrıca orijinal renault.

memeterdo
*

« Yanıtla #25 : Şubat 03, 2008, 01:50:28 ÖS »

Bizimki hepsini kaplıyo.ebatları eski plastik parçaya göre aynı.Çekebilirsem akşam resmini çekip gönderirim.

*

Rütbe : Megane Dynamique
 Konular : 36
 Üye Id : 322
 Rep Gücü : : 7
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #26 : Şubat 03, 2008, 06:34:07 ÖS »

Alıntı:memeterdo tarafından gönderildi.
Bizimki hepsini kaplıyo.ebatları eski plastik parçaya göre aynı.Çekebilirsem akşam resmini çekip gönderirim.

foto beklıyoruz.  Wink

*

Rütbe : Megane Dynamique
 Konular : 83
 Üye Id : 334
 Rep Gücü : : 9
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #27 : Şubat 03, 2008, 10:54:27 ÖS »

nerde foto.....

memeterdo
*

« Yanıtla #28 : Şubat 03, 2008, 11:09:02 ÖS »

Bugun çekemedim yarın mutlaka çekerim.

memeterdo
*

« Yanıtla #29 : Şubat 04, 2008, 08:25:41 ÖS »

İşte fotoğraflar.Ancak bu kadar çekebildim.
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen
kayıt olun ya da giriş yapın
Lütfen
Lütfen
Daha güzellerini yükleyemedim.Fotoğraf makinesiyle çektiklerimi yüklemiyo.Anlayamadım.Sayfa görüntülenemiyor diyor.Yükleyememesinin nedeni bir fotoğraf en az 3.5mb herhalde ondan olsa gerek.Bunları cep telefonundan çektim.Ancak bu kadar oluyo.

BARIŞ GÜMÜŞSOY
Forum Yöneticisi
*

Yas : 18
 Konular : 260
 Üye Id : 1160
 Rep Gücü : : 54
 Araç : megane II
 Renk : bej
 Yakıt : 98 oktan
 Model ve Km : 57000
 Kisisel Mesaj : BARIŞ GÜMÜŞSOY

« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2008, 08:28:40 ÖS »

kardeş o fotoğraf makinesiyle çekmediklerini bilgisayarda aç 'prnt screen' tuşuna bas sonra painten  resmi seç ve yeni resm olarak kaydet oluyo ozaman  Wink

memeterdo
*

« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2008, 09:32:36 ÖS »

Lütfen

Lütfen

Lütfen

Arkadaşım sana benden bir teşekkür.2 saat bekliyordum resim yüklemek için.

*

Rütbe : Megane Extreme
 Yas : 39
 Konular : 43
 Üye Id : 465
 Rep Gücü : : 28
 Araç : MEGANE II
 Renk : BEJ
 Yakıt : BENZİN-LPG
 Model ve Km : 45.000

« Yanıtla #32 : Mayıs 25, 2008, 01:35:00 ÖÖ »

Evet yine bu günkü periyodik bakım sırasında, bir araca metal karter muhafazası takıldığını gördüm ve daha önce ülkemizin o kaymak gibi yolarında, jant lastik yamultmayı, karter çatlatmayı başarmış birisi olarak bende taktırmaya karar verdim, takıldı, bu muhafaza tampondan başlayarak plastik muhafazanın genişliginde arkaya doğru karter bitiminde bitiyor, yani plastikten daha kısa ve fiyatı 45 ytl+ işcilik, montajı yapan usta araçtan çıkan plastik muhafazayı metal olanın üstüne takabiliriz deyince, onuda taktırdım, yani en alta plastik üzerinde metal muhafaza oldu.

*

« Yanıtla #33 : Mayıs 25, 2008, 11:37:56 ÖÖ »

b
Alıntı:high-66 tarafından gönderildi.
Evet yine bu günkü periyodik bakım sırasında, bir araca metal karter muhafazası takıldığını gördüm ve daha önce ülkemizin o kaymak gibi yolarında, jant lastik yamultmayı, karter çatlatmayı başarmış birisi olarak bende taktırmaya karar verdim, takıldı, bu muhafaza tampondan başlayarak plastik muhafazanın genişliginde arkaya doğru karter bitiminde bitiyor, yani plastikten daha kısa ve fiyatı 45 ytl+ işcilik, montajı yapan usta araçtan çıkan plastik muhafazayı metal olanın üstüne takabiliriz deyince, onuda taktırdım, yani en alta plastik üzerinde metal muhafaza oldu.

ben de sizin gibi plastiği alta, metali üstüne taktırdım. çünkü dediğiniz gibi metal koruma sadece karteri örtüyor. ama bunun bir de plastik boyutunda olanları varmış.ben onu bulamadım. bu şekilde idare edecez artık..

xear
Ziyaretçi

« Yanıtla #34 : Mayıs 30, 2008, 11:47:01 ÖS »

Alıntı:proteach tarafından gönderildi.
b

ben de sizin gibi plastiği alta, metali üstüne taktırdım. çünkü dediğiniz gibi metal koruma sadece karteri örtüyor. ama bunun bir de plastik boyutunda olanları varmış.ben onu bulamadım. bu şekilde idare edecez artık..

Arkadaslar arabanın altını komple kapatmak da iyi değildir.Isı sirkülasyonu olmaz bana göre.Ayrıca komple düz zemin otoyolda yüksek hızlarda alttan bir kaldırma kuvveti uygular umarım bilinçli bir şekilde yapıyorsunuzdur.

Gelelim diğer konulara bana mantıklı gelmeyen metal muhafazanın kart sistemi üzerindeki etkisi.Bir defa böyle bir şey olacak olsa karter koruma sacından değil teyb sistemi manyetik dalgalarla gerekeni yapar.Onuda geçtim yine muhafazaya gidene kadar motor bir dcefa oldukça karmaşık alaşımlardan meydana geliyor onlar bozacak olsa.

Şimdi dev markaların alta neden plastik taktıkları veya hiç takmadıklarına.Araçların teknik kataloglarında araçların ağırlığı çok önemli bir etkendir.Çünkü yakıt ekonomosi ve motor hacmine göre araç ağırlığını araç alacak çoğu kişi mukayese eder.Burada aracı mümkün olduğunca hafif göstermek veya hafif üretmek müşteri üzerinde yakıt açısından ve motor hacminin -araç ağırlığı ile orantılamasında büyük bir etken olur.Şimdi ya 5 Kg'lık bir muhafazayamı kaldı demeyin.Bunun gibi bir çok özellik iptal edilerek ağırlığı bayağı aşağı çekebilir üretici.

*Avrupa'da yollar bizikilere göre oldukça stabildir.Dolayısıyla taşıyıcı aksamlarda buna paralel olarak tasarlanır.Mesela Almanya'da mercedeslerin amortisör yaylarının tepesinde bulunan get lastikleri 2 numaradır.Bu lastikler amortisörün tepesinde bulunur ve aracı hassas ölçülerde de olsa hem daha yukarıda tutar hemde hacminden ötürü süspansiyon sistemi ile karoseri arasında üç boyutlu kuvvetleri absorve ederek arac stabilizesini sağlar.Bu get lastikleri ülkemizde yol şartlarından dolayı 4 numara olarak kullanılır.Bu coğrafi bir şeydir ama Mercedes ülkeye göre araç üretmez.Standart üretir ülkenin şikayetlerine göre coğrafi  çözümler üretir.

*Bilinen dev markaların muhafaza takmamasına gelince bu markalar ülke coğrafyalarına göre farklı araç üretmedikleri için tasarımda Avrupayı baz alırlar.Avrupa yollarında bu gibi muhafazalarada ihtiyac duyulmaz .Plastik muhafazayı takanlarda yine ülke şartlarına göre malzeme seçimi yaparak bir nebzede olsa müşterinin gözüne hitap ederek güvenliği ön planda tutarak plastik muhafazayı takarlar.Mesela peugeot'da takar ama muhafaza ön tampona bağlı baska bir muhafaza üzerine sac vidasıyla montaj edilmiştir.iki plastik alttan bir darbe aldığında vida yuvaları genişleyerek bir müddet sonra tutmama gibi sorunları getirir ki çoğu aracta ustaların kendileri vidayı baska bir yerden delerek birbirine rastgerle tuttururlar buna şahit olduğumu söyleyebilirim.307 lerde İstanbul servisleri genelde böyle yapar.

*Sac muhafaza ayrıca bilindiği üzere bir yedek parcadır ve bu markanın yedek parca anlayısıyle örtüştüğü için ayrıca satılır.Aracın üzerine üretimde takarsa sari üretimde maliyet olur.Ama ihtiyaç duyan varsa o coğrafyada orjinal yedek parça statüsünde % 35 kar marjı ile satılır.

memeterdo
*

« Yanıtla #35 : Mayıs 31, 2008, 05:19:31 ÖS »

Ya abi nasıl kısa olur yaw sen gir servisi iyi bir sıkıştır niye dersen biz taktırdığımızda elimizde sayılı vae ve tanıdıklara takıyoz.Taktırdığımızda nevşehirde şu an 4 tane megane2 de çelik kartel koruyucusu var dediler birde yağ tapasının olduğu bir yer var yani yağın boşaltıldığı bir yer orası orjinal olarak aliminyumdan ama servisteki abimiz dediki abi dedi arabanın altını falan vurursun hadi çok kötü bi ihtimal çelik kartel koruyucuyu kırdı yağ tapasının bulunduğu yere geldi orayı çatlattı giderken yağ haznesinin çatlamasından dolayı motorunuz sara bilir ve çok masraf çıkabilir dedi.Serviste orjinal birde çelik yağ haznesi var ekstradan bir onlar takıldı.Abi bide resme iyi bi baksana bizimki tam oturuyo.

Lütfen
Lütfen

TOLGA CAN ARI...
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Megane Privilege
 Yas : 19
 Konular : 121
 Üye Id : 1063
 Rep Gücü : : 19
 Araç : MEGANE 1
 Renk : GRİ
 Yakıt : BENZİN/LPG
 Model ve Km : 1999/128888

« Yanıtla #36 : Mayıs 31, 2008, 06:33:34 ÖS »

bizim mgne 1 de hem plastik hemde de metal olandan var yanlışlıkla plastik olanı biyere takmışız sol ön taraftai vida yerinden sökülmüş.