Megane II ve rakipleri  
Ana Sayfa MeganeForum İlan Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar
Kullanıcı Adı  
Şifre

Sayfa: [1] 2 3 4
  Yazdır  
Gönderen Konu: Megane II ve rakipleri  (Okunma Sayısı 3937 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OSD
*

Rütbe : Megane Authentique
 Konular : 47
 Üye Id : 77
 Rep Gücü : : 6
 Araç : Megane 2
 Renk : Bej
 Yakıt : Benzin
 Model ve Km : 60....

Megane İlan meganeforum.com
« : Ocak 21, 2008, 06:06:41 ÖS »

Arkadaşlar, Corolla,Bora,Astra,Stilo,Focus,Mazda 3 gibi araçları kullanıp konfor,ses,performans vb.konularda yorum yapacak olanlar var mı? Bazıları Megane berbat deyip keşke şunlardan (saydıklarımdan) birini alsaydın diyebiliyor.

Arkadaşlar eğer açılan konularda bilgi isteniyorsa lütfen öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olanlar yorum yapsın, eğer herkes kafasına göre yorum yaparsa bu konuyu okuyan herkes yanlış bilgi sahibi olacaktır.

bu açıklamaya özen gösterirseniz sevinirim.

not: bu açıklama kimseye özel değildir genel olaraktır!!!

*

Rütbe : Megane Dynamique
 Konular : 36
 Üye Id : 322
 Rep Gücü : : 7
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2008, 06:15:15 ÖS »

yeni focus la bilgisi olan varmı..çok ovuyorlarda

*

Konular : 30
 Üye Id : 287
 Rep Gücü : : 29
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2008, 08:11:31 ÖS »

Alıntı:OSD tarafından gönderildi.
Arkadaşlar, Corolla,Bora,Astra,Stilo,Focus,Mazda 3 gibi araçları kullanıp konfor,ses,performans vb.konularda yorum yapacak olanlar var mı? Bazıları Megane berbat deyip keşke şunlardan (saydıklarımdan) birini alsaydın diyebiliyor.

Berbat megan neden Türkiye nin en çok satan arabası acaba. Kız ismi takmışlar da ondan mı? Forumda focusla baya bir kıyaslama yapıldı ilgili sayfalarda bulabilirsin. Bora burada bir arkadaşta vardı. Araba gitmiyordu abicim diyerek sattı. Diğer markalar hakkında bilgim yok. Sevgiler..

*

Konular : 1
 Üye Id : 1022
 Rep Gücü : : 0
 Araç : Renault Megane II
 Renk : Siyah
 Yakıt : Dizel
 Model ve Km : 21.000

« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2008, 02:03:20 ÖÖ »

Arkadaşlar yeni kasa corolla 1.6 benzinli elegant yani full model aracım vardı megane ile takas ettim yönlerini söyleyeyim :

1- motor sesi ve lastik sesi oldugu gibi içeridee çok berbat
2- araç çok yüksek devirde seyrediyor 100 km 3 bin deviri geçiyor
3- diskleri çok berbat
4- çok benzin yakıyor
6- araba çok bağırıyor sanki v8 motor var...

sırf o yüzden sattım 2007 model aracı.. tavsiye etmem.. ama dizellerde 2-4-6. maddeler geçerli değil

gokhan0640
Ziyaretçi

« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2008, 02:27:36 ÖÖ »

Alıntı:munzuli tarafından gönderildi.
Alıntı:OSD tarafından gönderildi.

Berbat megan neden Türkiye nin en çok satan arabası acaba. Kız ismi takmışlar da ondan mı? Forumda focusla baya bir kıyaslama yapıldı ilgili sayfalarda bulabilirsin. Bora burada bir arkadaşta vardı. Araba gitmiyordu abicim diyerek sattı. Diğer markalar hakkında bilgim yok. Sevgiler..

sırayla açıklamak isterim;
 corolla, aracın ikinci el yelpazesi megane kadar geniş değildir ve parça konusunda pahalıdır.
 Bora, arkadaşın dediği gibi dünyanın en hantal arabasıdır, yerinden kalkmaz.
 Astra, bende vardı aracın parçası çok pahalıydı ve 30.000 km deki aracı satana kadar göbeğim çatladı ikinci eli çook kötü.
 Stilo, araç türkiye pazarında tutulmadı ürettiği araçların sedan modeli yoktu.birde sonuçta fiat ne bekliyorsunuzki.
 Focus , fordun ürettiği tüm araçlar kendi sınıflarında herzaman en çok yakıt yakan araba olmuştur. parçası pahalıdır.
 Mazda, buaracı türkiyeye getiren benim hemşerimdir ve şuanda çin arabalarını getiren kişidir.Mazda süper b,r araçtır fakat dizeli yoktur. Türkiyede iyi tanıtımı yapılamamış ve yedek parça sıkıntısı olan bir arabadır.
 GELELEİM MEGANEYE, sıfırı yok satan hp ve sedan modelleinin yanısıra cabrıo modeli olan ve geniş bir fiyat yelpazesi bulunduran araçtır ikinci el sıkıntırı yoktur , parça sıkıntısı yoktur, ekonomik ve Türkiyenin tuttğu bir araçtır. hem ucuzdur hemde türkiye yol şartlarına uygundur. kolay kolay arızalanan araç değildir.

gbx
Gökhan
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Megane Privilege
 Konular : 123
 Üye Id : 596
 Rep Gücü : : 53
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2008, 09:22:28 ÖS »

Şahsi görüşlerim:
Corolla test sürüşü yaptığımda kasa hantal gelmişti fakat performansını beğenmiştim. Dünyanın en çok satan aracı Corolla'dır. Motorları sorunsuzlukları ile biliniyorlar. Ama bagaj hacmine bakınca kalıbının otomobili değil Smiley Yakıtına da genelde iyi derler ama by_carizma'nın benzinli için yüksek yakıt yorumu üzerine birşey demek doğru olmaz.

Bora'da ağır bir araç fakat konforlu ve kalite hissi yüksek. 1.6'dan büyük haciml motorlar daha keyifli ve performanslı olacaktır. Yakıt konusunda savruk bir araç.

Astra G'den bahsediyorsak, orta karar bir araçtır. Benim görüşüm (epeyce kullandım bu aracı) km'si yüksek olanlar masraf açabiliyor. Fakat 80-90bin'lere kadar babamların Astra'sı masraf açmadı. Bir tek kronik kontak kilidi problemini yaşadık. Performansı Bora'dan kesin iyidir.
Astra-H'leri bilmiyorum.

Stilo ülkemizde hiç tutmadı. Bu aracın 2.0 olan tek kapı versiyonuna bindim. Bu tipe göre yorum yazarsam hiç objektif olmaz, spor araç olduğu için direk överim  Grin

Focus eski kasasına yorum yaparsam, yol tutuşu inanılmaz bir araç. Yakıt olarak Megane ile benzeşiyor. Üzmeden kullanırsanız Focus'u o da cebinizi üzmüyor. Eski kasasının kullanımı zevkli, konforu güzel fakat iç malzeme kalitesi orta seviyede. Teyp ünitesinin düğmeleri 0-3 yaş çocuk oyuncaklarını andırır gibi dev düğmelerden oluşuyor.. Çirkin görünüyor.

Mazda 3 Focus platformunda geliştirilmiş bir araç. Test sürüşü yaptım çok beğenmiştim fakat fiyatı yüksek ve çok fazla tutulan bir araç olmadığı için yollarımız ayrılmıştı.

Yedek parça olarak Megane Sedan bütün bu araçlardan daha hesaplı olduğu kesin. Fakat servisler bu açığı kapatmaya çalışıyor Renault'ta  Wink

*

Yas : 25
 Konular : 81
 Üye Id : 1113
 Rep Gücü : : 1
 Araç : Renault Megane
 Renk : Ihlamur çiçeği
 Yakıt : benzin
 Model ve Km : 75000

« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2008, 10:25:13 ÖS »

Bahsedilen araçların hemen hemen hepsini ve daha fazlasını kullanım ve yakınlarım satın aldı bu araçlarla ilgili olarak
1- Bora: Gereksiz bir sürü aksesuar var fakat hala 8v teknolojisi kullanan bi araç ve hızlanma değerleri berbat yerine çıkan Jetta ise meksika üretimi ve malzeme kalitesi kötü,parçaları yeni araba fiyatına
2-Astra: Kuzenim 2004 model ''0 km'' njoy A/T aldı otomatik vites sorun çıkardı,radyo cd çalar sorun çıkardı,yol bilgisayarı sorun çıkardı servis kesilikle yardımcı olmuyo sadece para istiyo
3-Focus: Başka bi kuzenimde var astra ve boradan daha iyi ama yakıt konusu sıkıntılı pek de ''seri'' değil
4-Stilo: Araba bile değil plastik teneke karışımı yalan bi araç
5-Mazda3: Focusun uzak kuzeni aynı şasi ama pahalı parça fiyatı ve pek yaygın olmayan servis ağı sorun
6-Megane: Stilodan biraz daha iyi 2002 model hb expression a sahibim acayip isteksiz bi otomobil,makas vb. atraksiyonlar tam bi fiyasko malzeme kalitesi çok kötü 6 yaşında araba her yerinden ses geliyo ama yol tutuş ve frenler fena değil
7-Corolla: Motor olarak karşılaştırmanın lideri 2002 model 1.4 ü babamda var ve 1.6 megane a çok rahat takıyo ve benim aracımla aynı model yılında üretilmesine rağmen herhangi bir ses, tıkırtı sorunu yok bora vs. gibi araçlar önünde gidemez ayrıca bi akrabada 2003 1.6 Sol Hb var motor olarak karşılaştırmada rakibi yok yeni modelleri ise dual vvt-i 124 bg mükemmel araçlar ve söylendiği gibi gürültü,fazla yakıt sarfyatı yok, Japon otomobili doğası gereği devirli kullanılmayı sever ama 3000 d/d a ekonomik kullanım ve dengeli bi hızlanma sağlanabilir coşmak isterseniz 1.4 corollayla 3. viteste 140 yaptım 1.6 yı siz düşünün

*

Rütbe : Forever
 Yas : 19
 Konular : 151
 Üye Id : 37
 Rep Gücü : : 158
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :
 Kisisel Mesaj : MEGANE

« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2008, 11:20:17 ÖS »

arkadsmda bora var. bı ara bnm meganı kullandı yol tutus ve performansının boradan ıyı oldgnu soylemstı

*

Yas : 18
 Konular : 60
 Üye Id : 978
 Rep Gücü : : 3
 Araç : RENAULT ENZO
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :
 Kisisel Mesaj : TURKİSH FERRARİ

« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2008, 06:17:06 ÖS »

Alıntı:gbx tarafından gönderildi.
Şahsi görüşlerim:
Corolla test sürüşü yaptığımda kasa hantal gelmişti fakat performansını beğenmiştim. Dünyanın en çok satan aracı Corolla'dır. Motorları sorunsuzlukları ile biliniyorlar. Ama bagaj hacmine bakınca kalıbının otomobili değil Smiley Yakıtına da genelde iyi derler ama by_carizma'nın benzinli için yüksek yakıt yorumu üzerine birşey demek doğru olmaz.

Bora'da ağır bir araç fakat konforlu ve kalite hissi yüksek. 1.6'dan büyük haciml motorlar daha keyifli ve performanslı olacaktır. Yakıt konusunda savruk bir araç.

Astra G'den bahsediyorsak, orta karar bir araçtır. Benim görüşüm (epeyce kullandım bu aracı) km'si yüksek olanlar masraf açabiliyor. Fakat 80-90bin'lere kadar babamların Astra'sı masraf açmadı. Bir tek kronik kontak kilidi problemini yaşadık. Performansı Bora'dan kesin iyidir.
Astra-H'leri bilmiyorum.

Stilo ülkemizde hiç tutmadı. Bu aracın 2.0 olan tek kapı versiyonuna bindim. Bu tipe göre yorum yazarsam hiç objektif olmaz, spor araç olduğu için direk överim  Grin

Focus eski kasasına yorum yaparsam, yol tutuşu inanılmaz bir araç. Yakıt olarak Megane ile benzeşiyor. Üzmeden kullanırsanız Focus'u o da cebinizi üzmüyor. Eski kasasının kullanımı zevkli, konforu güzel fakat iç malzeme kalitesi orta seviyede. Teyp ünitesinin düğmeleri 0-3 yaş çocuk oyuncaklarını andırır gibi dev düğmelerden oluşuyor.. Çirkin görünüyor.

Mazda 3 Focus platformunda geliştirilmiş bir araç. Test sürüşü yaptım çok beğenmiştim fakat fiyatı yüksek ve çok fazla tutulan bir araç olmadığı için yollarımız ayrılmıştı.

Yedek parça olarak Megane Sedan bütün bu araçlardan daha hesaplı olduğu kesin. Fakat servisler bu açığı kapatmaya çalışıyor Renault'ta  Wink

bilgiler için sağol

*

Yas : 24
 Konular : 15
 Üye Id : 734
 Rep Gücü : : 2
 Araç : Renault Megane 2
 Renk : Ates Kırmızısı
 Yakıt : Benzinli
 Model ve Km : 40000

« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2008, 06:30:39 ÖS »

Alıntı:eser tarafından gönderildi.

yenı focus hakkında malesef bır bılgım yok,ama eskı focusla megane kıyaslanamaz megane kat kat onde...

ayrıca arkadasım 2005 coralla sahıbı memnun değil...

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2008, 11:11:50 ÖS »

Alıntı:sportway tarafından gönderildi.

yenı focus hakkında malesef bır bılgım yok,ama eskı focusla megane kıyaslanamaz megane kat kat onde...

eskı focus megandn daha ıyı yol ttyr ve ılk kalksta daha serı

*

Konular : 36
 Üye Id : 322
 Rep Gücü : : 7
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2008, 11:14:14 ÖS »

Alıntı:kral_mzk tarafından gönderildi.

katılıyorum eskisi daha iyi yenileri o kadar iyi yol tutşu yok.ama hızlan malarını bilemem

BARIŞ GÜMÜŞSOY
Forum Yöneticisi
*

Yas : 18
 Konular : 260
 Üye Id : 1160
 Rep Gücü : : 54
 Araç : megane II
 Renk : bej
 Yakıt : 98 oktan
 Model ve Km : 57000
 Kisisel Mesaj : BARIŞ GÜMÜŞSOY

« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2008, 11:17:43 ÖS »

Alıntı:kral_mzk tarafından gönderildi.

usta sana katılıyorum bilmiyorum hb lerdede ölemi ama megane sedanın yol tutuşu hiç iyi değil focus da yol tutuşu daha başarılı bence Grin

*

Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #13 : Şubat 07, 2008, 11:59:55 ÖS »

iyi ama focusa gore ıyı degıl Grin focustakı bagımsız suspansyon cok ıse yarıyor. keskın vırajlarda focus gercktn ıyı

gbx
Gökhan
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Megane Privilege
 Konular : 123
 Üye Id : 596
 Rep Gücü : : 53
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #14 : Şubat 08, 2008, 12:28:17 ÖÖ »

Focus'un yol tutuşu kendi sınıfının en iyisi zaten.
Bende uzun  süredir HB kullanan ve en son aracı eski kasa Focus HB olan biriyim. Megane Sedan ilk başta çok tutarsız gelmişti Focus'tan sonra fakat alıştıkça limitler dahilinde dengeli bir araç. Virajlarda zorladığımda ön taraf kopma belirtileri gösteriyor.   
Bir sefer biraz fazla zorladım boğaz köprüsü yolunu harem-gebze yoluna bağlayan virajda, ön taraftan araç dellenmeye başladı ve aracın kasasıda iri olduğu için salınımları fazlaca hissediyor insan ve tedirgin oluyor.
Sedan'a 3cm'lik yay takma fikri hep kafamda bu yüzden..