Megane Yakıt Tüketimi Ne Kadardır?  
Ana Sayfa MeganeForum İlan Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar
Kullanıcı Adı  
Şifre

Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
  Yazdır  
Gönderen Konu: Megane Yakıt Tüketimi Ne Kadardır?  (Okunma Sayısı 10054 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Rütbe : Megane Authentique
 Yas : 28
 Konular : 11
 Üye Id : 1100
 Rep Gücü : : 0
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :
 Kisisel Mesaj : MEGANE II 38 RS 982

Megane İlan meganeforum.com
« Yanıtla #100 : Mayıs 28, 2008, 12:01:41 ÖÖ »

gerçekten haberden ziyade reklam daha fazla yazını içinde Smiley

GKN

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın
By gkomser at 2008-05-27

*

Yas : 19
 Üye Id : 1613
 Rep Gücü : : 1
 Araç : megane II hb 1.6 16v
 Renk : osmanlı mavi
 Yakıt : benzin
 Model ve Km : 115.000
 Kisisel Mesaj : I LOVE MY CAR

« Yanıtla #101 : Mayıs 28, 2008, 12:03:21 ÖÖ »

Alıntı:gbx tarafından gönderildi.
Alıntı:gkn38 tarafından gönderildi.
LPG şart arkadaşlar hafta sonu gaziantep kayseri yaptım (340 km) antepten çıkışta fulledim ve kayseride depoyu fullediğimde 48 YTL aldı. İki kişi otobüsle gitsek 25x2=50 YTL yani benim megane lpg ile otobüsten bile ekonomik.

14,1 ykr yakmış kilometrede...
Aşağıdaki reklamsı haberi görüyorum heryede... dizel araçla 10,3 ykr yakmışlar ve rekor kırmışlar. Çok merak ediyorum bu kadar düşük tüketimle yapılacak seyahat nasıl olur. Kağnı arabası falan sollar mı yolda bizi?

Peugeot 308 HDi (110 HP) Guinness Rekorlar Kitabı'nda

Yakıt ekonomisi denince ilk akla gelen ikili olan John ve Helen Taylor çifti, Peugeot 308 HDi (110 HP) ile yaptıkları seyahat ile 2009 yılında yayınlanacak Guinness Rekorlar Kitabı nda kendilerine şimdiden yer ayırdı bile...

Avustralya kıyılarında gerçekleştirilen test sürüşünde John ve Helen Taylor çifti standart Peugeot 308 HDi (110 HP) ile 25 gün boyunca 14.400 km yol kat ederken aynı zamanda 60 litre dizel yakıt ile 1917 km yol yaparak ayrı bir rekora da imza attı. Bir başka ifade ile Peugeot 308 HDi (110 HP) bu seyahatte sadece 3.1 litre/100 km yakıt tüketti.

Peugeot’dan yapılan açıklamaya göre, daha önce Peugeot 307’ye ait olan ‘en az yakıt tüketimi’ ve ‘bir depo yakıt ile alınan en uzun yol’ rekoru şimdi Peugeot 308 HDi (110 HP)’nin eline geçmiş oldu.

Bu rekorla ilgili görüşlerini dile getiren John Taylor, “Biz bu seyahata çıkmadan önce 308’in çevreci ve ekonomik bir otomobil olduğunu biliyorduk ama böyle bir rekor kıracağımızı ummuyorduk. Bizim için Peugeot 308 tam bir aile otomobili; beş kişilik oturma düzeni ve yeterli bagaj hacmiyle 25 gün boyunca rahat bir yolculuk yaptık” dedi.

ben seyi anlamadım neden iki kisi beş kişilik oturma duzeni ve yeterli bagaj hacminden bahsediyo Cheesy zaten rekor deniyolar yanlarına pek bavul alcaklarını sanmam Cheesy sanki peugeotun ucuz reklamlarından biri:) inanıyorumki clioyla cıksalar peugeottan daha ucuz yakar Cheesy

pejo git motosiklet yap sen yada dikiş makinesi uretmeye devam et.

gbx
Gökhan
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Megane Privilege
 Konular : 123
 Üye Id : 596
 Rep Gücü : : 53
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #102 : Mayıs 28, 2008, 12:06:15 ÖÖ »

Bu habere konu olan karı-koca biraz rahatsız yakıt ve çevre konusunda. Peugeot 408'de böyle bir reklam yapmıştı az yakma konusunda. Eleştirilere maruz kalınca bu bağımsız karı-kocayı seçmiş galiba. Değişik araçlarla (VW grubu) rekorları var bunların.

*

Yas : 19
 Üye Id : 1613
 Araç : megane II hb 1.6 16v
 Renk : osmanlı mavi
 Yakıt : benzin
 Model ve Km : 115.000
 Kisisel Mesaj : I LOVE MY CAR

« Yanıtla #103 : Mayıs 28, 2008, 12:07:38 ÖÖ »

valla kesin bu karı koca parayı goturuyodur her markadan. zaten avrupa yılın otomobili odulu de renault sayesinde parayı goturuyo Smiley

gbx
Gökhan
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Megane Privilege
 Konular : 123
 Üye Id : 596
 Rep Gücü : : 53
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #104 : Mayıs 28, 2008, 12:25:06 ÖÖ »

Helen ve John'un maceraları:

LONDRA - John ve Helen Taylor çifti, Volkswagen Golf marka otomobilleriyle yapmayı hedefledikleri, 25 ülkeyi kapsayan 28 bin 970 kilometrelik yolculuklarını 50 depodan az benzinle tamamlamayı ümit ediyor.John Taylor , BBC radyosuna yaptığı açıklamada, Guinness Rekorlar Kitabı `nın seyahatlerini izleyeceğini, bağımsız bir şahidin kendileriyle geleceğini belirtti. Taylor , yolculuklarında özel formüle edilmiş yakıt ve yakıt verimini artırmak için sürücü tekniklerini kullanacaklarını söyle

Taylor çiftinin dünyaca ünlü `emekli` Formula 1 pilotu ile de yarış tecrübesi bulunuyor. John Taylor başından geçenleri şöyle anlatıyor: `Geçtiğimiz yıl Helen , Schumacher ile yarışmaya gitti. Yarışmadaki amaç 400 metreyi 2 saniyede geçen Schumacher `in sarfettiği yakıtla pistte 30 kilometre dolaşmaktı. Schumacher Ferrarisi `nin içinde Helen de 1.6 litrelik Golf FSI `ın içinde yarışa başladı ve Schumacher sadece 358 metre gidebildi. Çünkü sarf ettiği yakıt 100 kilometrede 48 litreydi.`

Yakıt ekonomisi konusunda uzman ünlü sürücü çift Helen ve John Taylor, standart donanımlı turbo dizel motorlu Jeep Compass ve Jeep Patriot ile Londra"dan Berlin"e bir depodan daha az yakıt kullanarak seyahat etti.
1059 km.den oluşan Londra -Berlin seyahatini ortalama 100 km. hızla normal yol koşullarında, 2 kişi ve bagajlarıyla gerçekleştiren ünlü çift, 4lt."den biraz daha fazla bir yakıt tüketimiyle büyük bir rekor kırdılar. Seyahatin başlangıç noktasında depoları mühürlenen Jeep "lerin kat ettikleri 1124,1km. yol ise, noter tarafından da onaylandı.

Taylor Çifti: İstanbul`da yol Kalitesi iyi fakat Dünyanın en kötü sürücüleri İstanbul`da
İstanbul trafiğinde araç kullanan Taylor çifti kentin güzelliğinin kendilerini çok etkilemesine rağmen sürücüler için aynı şeyleri söyleyemeyeceklerini belittiler. Dünyanın en kötü sürücülerinin İstanbul `da olduğunu söyleyen rekortmen aile şunları söyledi: `Eğer sürücüler sürüş alışkanlıklarını değiştirilerse İstanbul `daki trafik koşulları da gelişmiş olacak. 14 milyon insanın yaşadığı İstanbul `da 2 milyon kişi aynı anda trafiğe çıkarsa elbette sorun yaşanacaktır. Ekonomik bir sürüş için sakin olmak önemli. Trafiği açmak için yapabilecek bir şey yok. İstanbul yolları diğer ülkelerinkinden çok farklı. Yol kalitesi çok iyi fakat park yeri sıkıntısı var. İstanbul `un trafiği hakkında olumsuz duyumlar almıştık. Ancak İstanbul bizi şaşırttı. Yollar gayet güzel ve trafik sinyalizasyonu da gelişmiş durumda. Örneğin trafik ışıklarındaki sayaçlar ile dünyada sadece bir kaç ülkede karşılaştık.` Sürücülerin agresif sürüş stili olduğunu ama herkes benzer şekilde araç kullandığı için trafikte genel bir ahenk olduğunu da söylediler.

*

Konular : 18
 Üye Id : 867
 Araç : MeGaNe 1
 Renk : Gümüş Gri
 Yakıt : Likit Petrol Gazı + Kurşunsuz Benzin
 Model ve Km : 1.6 16V 110 BG 97900KM "230 KM/H"

« Yanıtla #105 : Mayıs 29, 2008, 08:57:33 ÖS »

Bence  kadar büyük bi rekor değil bazı püf noktala va o kadar.Bende srekli 90'la gitsm arabay kağnı gibi sürsem hızlı kalkış ani fren yapmasan az yakar ama öylede insan delirir düşünün 1 depoyla full 90'la gidiyorsunuz kamaynlar filanda solluyor Cheesy

Hayatınız araba tekerleğinde dönüyorsa, ona yön veren siz olun.

Onur YILMAZ
*

Yas : 24
 Konular : 12
 Üye Id : 1303
 Araç : Mêgane II
 Renk : Bej
 Yakıt : Benzin
 Model ve Km : 2004 - 57000

« Yanıtla #106 : Mayıs 31, 2008, 05:24:25 ÖS »

bugun triptonik vitesli arabamla 30 km hıza cıktıgımda ilk, Anlık 11.3 Lt / 100km gösterdi sonra hızlandıkça (50 ye çıkınca) 12.9'a kadar indi.. bu deger nasıl sizce cokmu yüksek ? Undecided

serkan
Forum Yöneticisi
*

Rütbe : Forever
 Yas : 23
 Konular : 199
 Üye Id : 230
 Rep Gücü : : 94
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

« Yanıtla #107 : Haziran 01, 2008, 01:49:17 ÖÖ »

11.3 ten 12.9 a mı düştü???

anlığa bakarsan kafayı yersin dostum ortalama ya bakıcaksın.

*

Üye Id : 867
 Araç : MeGaNe 1
 Renk : Gümüş Gri
 Yakıt : Likit Petrol Gazı + Kurşunsuz Benzin
 Model ve Km : 1.6 16V 110 BG 97900KM "230 KM/H"

« Yanıtla #108 : Haziran 01, 2008, 11:08:34 ÖÖ »

Yol bilgisayarın pek takma kafayı bakacaksan ortalamaya bak ama kesin sonuç fulle depoyu bitinceye kadar kullan bak kaç km yapmış en doğru sonucu böylü bulursun.

Hayatınız araba tekerleğinde dönüyorsa, ona yön veren siz olun.

*

Yas : 21
 Üye Id : 2981
 Araç : Megane 1 Dynamic
 Renk : Çelik Grisi
 Yakıt : Benzin
 Model ve Km : 90000
 Kisisel Mesaj : Beklenen Gün Gelecekse Çekilen Çile Kutsaldır...

« Yanıtla #109 : Haziran 01, 2008, 11:31:41 ÖÖ »

Alıntı:KraL tarafından gönderildi.
LPG 12 Krş Az Yakar Çok Kaçar

lpg şehir içi ve hir dışında ne yakar bilginiz var mı ?? yardımcı olursanız sevinirim... yada bilen arkadaşlar varsa ardımcı olusa iyi olur ...

Elalemin Derdi Ben Olmuşum Meğerse Zamanında Çok Feci Koymuşum !!!

*

Yas : 29
 Konular : 5
 Üye Id : 2165
 Rep Gücü : : 3
 Araç : MEGANE II 2,0
 Renk : SIYAH
 Yakıt : BENZIN
 Model ve Km : 2004 130.000

« Yanıtla #110 : Haziran 04, 2008, 01:22:42 ÖS »

Alıntı:manofreason tarafından gönderildi.
Alıntı:KraL tarafından gönderildi.
LPG 12 Krş Az Yakar Çok Kaçar

lpg şehir içi ve hir dışında ne yakar bilginiz var mı ?? yardımcı olursanız sevinirim... yada bilen arkadaşlar varsa ardımcı olusa iyi olur ...
[/quolpg nin yogunlugunun farklı olmasından dolayı örnek olarak mevcut benzınle 10 lt yaktıgınız yerde 13 lt lpg yaklaşık yakarsınız.yani kat sayı 1,3 tür.bu bilgileri lpg üreticilerinin sitelerinden de bulabilirsiniz.önemli olan sizin suanki litre olarak benzin ortalamanız...suankı ortalamanız x 1,3 x lpg nın fıyatı / 100 yaparsanız yakın bır deger elde edersınız...
unutmamak gerekkı herkezın kullanım tarzı ve mevcut trafık yogunlugu farklılık gosterdıgınden baskalarının ne tuketımde bulundugu sızın ıcın bır ornek olmamalı...

electric
Ziyaretçi

« Yanıtla #111 : Haziran 05, 2008, 12:09:39 ÖS »

slm.. depoyu hiç fulleyemedik daha  Grin  4 ay filan oldu arabayı aldım.. Yakıt euro dizel

şehir içinde ort. yakıt tüketimi 4.7 lt/100 km bir ara 4,4 e bile indirmiştim.. (klima kapalı) ani kalkış ve yavaşlama yapmam... Gaz ve frene ne kadar çok basarsanız yakıtınız artar çünkü.. araçların çok dibinden gitmem mesela çünkü dur kalk fazla yaptırır.. ama yolda gördüklerim tam tersini yapıyorlar...sonrada şikayet ediyolar çok yakıyo falan diyee..

şehir dışına daha çıkamadık bilmiyorum ama tahminen 4 e düşürürüm..

arkadaşlar az yakmak sizin elinizde ..

önce uygun devir ve uygun hızı bilinmesi gerek az yakmak için..Genelde yüksek vites gideceksiniz..yani deviri düşük tutacaksınız ......... 2000i genelde geçmemeniz gerek bu yüzden vitesi ona göre ayarlayacaksınız.. misal hız 35 e filan ulaşınca 3 e almanız gerek... 60 ta filan 4e ..vs....

ben genelde 2000 devire yakın gidiyorum 1800 falan.. övünmek gibi olmasın çevremdekiler beni takdir ediyorlar  mesela kuzene veriyom arabayı bir bakıyom 5.6lt /100 km ye çıkarmış bile.. oğlum diyom bir daha sana arabayı vermeyeceğim    ta  ki doğru kullanma tekniğini öğrenene kadar!!   Cheesy

*

Rütbe : Megane Dynamique
 Yas : 20
 Konular : 44
 Üye Id : 1558
 Rep Gücü : : 11
 Araç : megane I
 Renk : mavi
 Yakıt : Benzin/LPG
 Model ve Km : 171.250

« Yanıtla #112 : Haziran 05, 2008, 12:21:44 ÖS »

Alıntı:electric tarafından gönderildi.
slm.. depoyu hiç fulleyemedik daha  Grin  4 ay filan oldu arabayı aldım.. Yakıt euro dizel

şehir içinde ort. yakıt tüketimi 4.7 lt/100 km bir ara 4,4 e bile indirmiştim.. (klima kapalı) ani kalkış ve yavaşlama yapmam... Gaz ve frene ne kadar çok basarsanız yakıtınız artar çünkü.. araçların çok dibinden gitmem mesela çünkü dur kalk fazla yaptırır.. ama yolda gördüklerim tam tersini yapıyorlar...sonrada şikayet ediyolar çok yakıyo falan diyee..

şehir dışına daha çıkamadık bilmiyorum ama tahminen 4 e düşürürüm..

arkadaşlar az yakmak sizin elinizde ..

önce uygun devir ve uygun hızı bilinmesi gerek az yakmak için..Genelde yüksek vites gideceksiniz..yani deviri düşük tutacaksınız ......... 2000i genelde geçmemeniz gerek bu yüzden vitesi ona göre ayarlayacaksınız.. misal hız 35 e filan ulaşınca 3 e almanız gerek... 60 ta filan 4e ..vs....

ben genelde 2000 devire yakın gidiyorum 1800 falan.. övünmek gibi olmasın çevremdekiler beni takdir ediyorlar  mesela kuzene veriyom arabayı bir bakıyom 5.6lt /100 km ye çıkarmış bile.. oğlum diyom bir daha sana arabayı vermeyeceğim    ta  ki doğru kullanma tekniğini öğrenene kadar!!   Cheesy

arkadasim bizde biliyoruz 2000 devirde araba kullanmayı fakat ölü gibi gitmek insanı rahatsız ediyor şunu söyleyim 15 liraya sen 100 km gidiyorsun 2000 devirde ben 2000 devirde aracımı kullandığım zaman benim yakıt km ye 0,10 ytl nin altına düşüyor ve millet şaşırıyor ama tam 2000 değil biraz 2000 devirin üstünde tutman gerek çünküğ 2000 devirin altındada araba biraz zorluyor gene bişey farketmiyor...

*

Rütbe : Megane Extreme
 Yas : 27
 Konular : 76
 Üye Id : 2856
 Rep Gücü : : 7
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :
 Kisisel Mesaj : Gerçekçi ol imkansızı iste

« Yanıtla #113 : Haziran 05, 2008, 02:02:06 ÖS »

dızellerı cok dusuk devırlerde surmek ıyı deıl derler ama bu raıl common ıcın bılemıyorum Lips Sealed

*

Konular : 27
 Üye Id : 2670
 Araç : MEGANE II
 Renk : BEJ
 Yakıt : dCi
 Model ve Km : 666.666
 Kisisel Mesaj : MEGANE II SEDAN DCI

« Yanıtla #114 : Haziran 05, 2008, 03:24:27 ÖS »

çeşitli hurafeler var... ama devirli kullanan en az yakıtı tüketir... eğer kullandığın araç dCi ise herzaman 2000devirde kullan ve vites ne olursa olsn 2000de kullan, en az o şekilde yakar...

MEGANE II OLSUN, ÇAMURDAN OLSUN

*

Rütbe : Megane Extreme
 Yas : 27
 Konular : 76
 Üye Id : 2856
 Rep Gücü : : 7
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :
 Kisisel Mesaj : Gerçekçi ol imkansızı iste