Otomatik Vites Sürüş Tekniği  
Ana Sayfa MeganeForum İlan Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar
Kullanıcı Adı  
Şifre

Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: Otomatik Vites Sürüş Tekniği  (Okunma Sayısı 980 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Rütbe : Megane Authentique
 Konular : 6
 Üye Id : 4125
 Rep Gücü : : 0
 Araç :
 Renk :
 Yakıt :
 Model ve Km :

Megane İlan meganeforum.com
« : Eylül 09, 2008, 08:54:57 ÖÖ »

Merhabalar arkadaşlar

2004 Megane II HB OV arabamı dün aldım, ilk otomatik vites araba deneyimim oldu. İlk sürüşte çok keyif alamadım, ikincisinde biraz daha iyiydi vites geçişlerim. Yinede bu işte usta arkadaşlardan biraz ipucu öneri, tavsiye, uyarı almak isterim. Vites geçişlerini bu haliyle çok beğenmedim, kendini çok hissettiriyor, deviri bence çok düşürerek diğer vitese geçiyor.

*

Konular : 1
 Üye Id : 4176
 Rep Gücü : : 2
 Araç : Megane II HB DYN
 Renk : Gümüş Gri
 Yakıt : Benzin
 Model ve Km : 2004 / 85000

« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2008, 06:07:29 ÖS »

Selamlar, öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Benim de aracım sizinle aynı ve benim de ilk otomatik vites deneyimim  Smiley

İlk başlarda ben de biraz bocalamıştım kullanırken ama artık çok güzel anlaşıyoruz Meggy ile Smiley

Size tavsiyem manual vitesteki gibi gaz pedalına ani hareketlerle değil kademeli olarak basmanız, böylece hem yakıt tasarrufu sağlayacak hem de daha yüksek verim alacaksınız. Yüksek hızda sollamalar ve ani güce ihtiyacınız olduğu zamanlar dışında gaz pedalını köklemenize hiç gerek yok. O an için gittiğiniz devrin yüksek olduğunu düşünüyorsanız aynı devirde 2 saniye kadar kaldığınızda otomatik olarak bir üst vitese geçebilirsiniz. Geri vitese geçtiğiniz zaman da yine 2 saniye kadar beklemenizi tavsiye ederim yoksa birden geriye fırlayabilirisniz Smiley

Performans istediğinizde ise gazı ne kadar dip noktaya yakın tutarsanız o kadar yüksek devirde vites değişecektir (max 6000 civarı sanırım) Bu yönde alacağınız performans da tatminkar olacaktır en azından 180 görmek bana yetiyor otobanda  Smiley

Yakıt tasarrufu için çıkarttığım veriler ve tavsiyeler için yazdığım diğer cevaplara bakmanızı tavsiye ederim.

Keyifli sürüşler..

Tolga
*

Yas : 31
 Konular : 10
 Üye Id : 4857
 Araç : megane 2009 expression plus paket
 Renk : platin gri
 Yakıt : benzin
 Model ve Km : 2009 1000 km

« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2008, 08:59:22 ÖÖ »

Alıntı:AriakanL tarafından gönderildi.
Selamlar, öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Benim de aracım sizinle aynı ve benim de ilk otomatik vites deneyimim  Smiley

İlk başlarda ben de biraz bocalamıştım kullanırken ama artık çok güzel anlaşıyoruz Meggy ile Smiley

Size tavsiyem manual vitesteki gibi gaz pedalına ani hareketlerle değil kademeli olarak basmanız, böylece hem yakıt tasarrufu sağlayacak hem de daha yüksek verim alacaksınız. Yüksek hızda sollamalar ve ani güce ihtiyacınız olduğu zamanlar dışında gaz pedalını köklemenize hiç gerek yok. O an için gittiğiniz devrin yüksek olduğunu düşünüyorsanız aynı devirde 2 saniye kadar kaldığınızda otomatik olarak bir üst vitese geçebilirsiniz. Geri vitese geçtiğiniz zaman da yine 2 saniye kadar beklemenizi tavsiye ederim yoksa birden geriye fırlayabilirisniz Smiley

Performans istediğinizde ise gazı ne kadar dip noktaya yakın tutarsanız o kadar yüksek devirde vites değişecektir (max 6000 civarı sanırım) Bu yönde alacağınız performans da tatminkar olacaktır en azından 180 görmek bana yetiyor otobanda  Smiley

Yakıt tasarrufu için çıkarttığım veriler ve tavsiyeler için yazdığım diğer cevaplara bakmanızı tavsiye ederim.

Keyifli sürüşler..

Kardes 1 depo ıle kac km yaptın sakın kullanımda?

MEGANE EXPRESION PLUS PAKET

*

« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2008, 08:09:14 ÖS »

Tutumlu kullanırsam 7.5 , normal kasmadan kullanırsam 8, canım sıkılıp basarsam 8.5-8.8 arası ortalamalar alıyorum arkadaşım.

Burhan
*

Üye Id : 780
 Rep Gücü : : 1
 Araç :
 Renk : Gri
 Yakıt : Benzin/Lpg
 Model ve Km : 75000

« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2008, 11:02:22 ÖS »

Otomatik 1.6 kullanıyorum. Tecrübelerimi aktaracak olursam,

1- Arabada gaz pedalına ne kadar çok basarsan o kadar geç vites değiştiriyor.

2- Eğer birden hızlanmak isteyip de gazı köklersen araba vites düşürüyor ve hızlanıyor. Araç devir kesiciye kadar vites yükseltmiyor. ( Sollarken çok işe yarıyor. )

3-Rampa aşağı inerken eğer gaza basmaz isen araç vites yükseltmiyor. Yani araba hızlansa bile gaza basmıyorsan bir üst vitese çıkmıyor. Eğer arabanın çok hızlanmasını istemiyorsan ve rampayı 4. viteste çıktıysan 2. viteste inmek istiyorsan (virajlı ve kalabalık yollarda ) frene basıp hızını  yaklaşık 30 km/s düşürüp ayağını gazdan çekebilirsin. Araç rampayı 2 de inecektir. Yol biraz düzeldi mi hafif gaza basarsan vitesi tekrar artırabilirsin. İkinci alternatif olarak manuele alıp vites küçültebilirsin.

4. Aracı ekonomik kullanmak istiyorsan 2000-2200 devirlerde vitesi atacak şekilde gaz pedalına bas. Veya biraz fazla bastıysan ayağını hafiften gazdan çek vites değişecektir.

5. Kırmızı ışıkta veya durman gereken başka zamanlarda aracı asla boşa ( N ) alma. Sadece frene bas.

6- Arabayı park moduna getirip  ( P ) stop ettir.

7- İleri veye geri gideceksen araç durmadan vites değiştirme.

8- Eğer 80-90-100 gibi hızlarda gidersen 6.5-7 lt/100  ortalama tüketim görürsün.

Tolga
*

« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2008, 08:37:00 ÖS »

Alıntı:AriakanL tarafından gönderildi.
Tutumlu kullanırsam 7.5 , normal kasmadan kullanırsam 8, canım sıkılıp basarsam 8.5-8.8 arası ortalamalar alıyorum arkadaşım.

saol bılgı ıcın

Tolga
*

« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2008, 08:38:39 ÖS »

Alıntı:burhan tarafından gönderildi.
Otomatik 1.6 kullanıyorum. Tecrübelerimi aktaracak olursam,

1- Arabada gaz pedalına ne kadar çok basarsan o kadar geç vites değiştiriyor.

2- Eğer birden hızlanmak isteyip de gazı köklersen araba vites düşürüyor ve hızlanıyor. Araç devir kesiciye kadar vites yükseltmiyor. ( Sollarken çok işe yarıyor. )

3-Rampa aşağı inerken eğer gaza basmaz isen araç vites yükseltmiyor. Yani araba hızlansa bile gaza basmıyorsan bir üst vitese çıkmıyor. Eğer arabanın çok hızlanmasını istemiyorsan ve rampayı 4. viteste çıktıysan 2. viteste inmek istiyorsan (virajlı ve kalabalık yollarda ) frene basıp hızını  yaklaşık 30 km/s düşürüp ayağını gazdan çekebilirsin. Araç rampayı 2 de inecektir. Yol biraz düzeldi mi hafif gaza basarsan vitesi tekrar artırabilirsin. İkinci alternatif olarak manuele alıp vites küçültebilirsin.

4. Aracı ekonomik kullanmak istiyorsan 2000-2200 devirlerde vitesi atacak şekilde gaz pedalına bas. Veya biraz fazla bastıysan ayağını hafiften gazdan çek vites değişecektir.

5. Kırmızı ışıkta veya durman gereken başka zamanlarda aracı asla boşa ( N ) alma. Sadece frene bas.

6- Arabayı park moduna getirip  ( P ) stop ettir.

7- İleri veye geri gideceksen araç durmadan vites değiştirme.

8- Eğer 80-90-100 gibi hızlarda gidersen 6.5-7 lt/100  ortalama tüketim görürsün.

bılgıler ıcın cok saol

Tolga
*

« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2008, 12:28:19 ÖÖ »

60 lıtre ılk depom la 626 gıttım ıyımı otomatık ıcın ? ama 6000 devırlerede cıktım sakınde surdum

*

« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2008, 08:54:26 ÖÖ »

Yaklaşık 9.6lt / 100km yapar ki pek de iç açıcı bi değer olduğu söylenemez. 31.2 kuruş yakmışsınız yani km'de.

Burhan
*

Üye Id : 780
 Rep Gücü : : 1
 Araç :
 Renk : Gri
 Yakıt : Benzin/Lpg
 Model ve Km : 75000

« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2008, 12:33:07 ÖS »

Aracı kullanırken yol bilgisayarındaki anlık yakıt bilgisini aç. O zaman daha az yakıt harcayabilirsin. Arada bir da ortalama tüketimi kontrol et. 7.5 i geçmesine izin verme.
Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

hosting