Selamlar, öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Benim de aracım sizinle aynı ve benim de ilk otomatik vites deneyimim
İlk başlarda ben de biraz bocalamıştım kullanırken ama artık çok güzel anlaşıyoruz Meggy ile
Size tavsiyem manual vitesteki gibi gaz pedalına ani hareketlerle değil kademeli olarak basmanız, böylece hem yakıt tasarrufu sağlayacak hem de daha yüksek verim alacaksınız. Yüksek hızda sollamalar ve ani güce ihtiyacınız olduğu zamanlar dışında gaz pedalını köklemenize hiç gerek yok. O an için gittiğiniz devrin yüksek olduğunu düşünüyorsanız aynı devirde 2 saniye kadar kaldığınızda otomatik olarak bir üst vitese geçebilirsiniz. Geri vitese geçtiğiniz zaman da yine 2 saniye kadar beklemenizi tavsiye ederim yoksa birden geriye fırlayabilirisniz
Performans istediğinizde ise gazı ne kadar dip noktaya yakın tutarsanız o kadar yüksek devirde vites değişecektir (max 6000 civarı sanırım) Bu yönde alacağınız performans da tatminkar olacaktır en azından 180 görmek bana yetiyor otobanda

Yakıt tasarrufu için çıkarttığım veriler ve tavsiyeler için yazdığım diğer cevaplara bakmanızı tavsiye ederim.
Keyifli sürüşler..