koç
Megane Authentique
: 0
|
 |
« : Aralık 29, 2008, 07:31:29 pm » |
|
arkadaşlar bugun servise gittigimde 2004 ve ust model meganların kartel korumasının plastik oldugunu ögrenip araba havaya kalkıncada gördüm hemen saç olanının ne kadar oldugunu sordum usta 50ytl ye yapalım dedi benim başka işlerde vardı 50ytl ye hallettik saçkorumanın ustune plastiğide monte ediyorlar kartele su da degmiyor ıyı oldu bana ihtiyaçtı..... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
megane2_hastası
Megane Extreme
: 29
OfflineAraç: megane 2 1.6 16v sedan full Model: megane_2 Kasa Tipi: sedan Versiyon: dynamique Renk: gümüş gri Yakıt: benzin Vites: manuel Km: 2005 model 78000km Şehir: istanbul
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2008, 07:49:34 pm » |
|
buna benzer konu başlıkları daha önce açılmıştı. plastik olması daha iyi. hem esnek hemde paslanma gibi bir problem olmaz. motoru daha iyi korur. hafif de ayrıca. rangerover bile plastik karter muhafazası kullanıyorsa vardır bunda bir hikmet.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 29, 2008, 07:50:33 pm Gönderen: megane2_hastası »
|
|
|
|
|
bucalı
Megane Authentique
OfflineAraç: megane2 1.4 16valf sedan Renk: gri Yakıt: benzin Km: 2006model 22500
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2008, 08:01:53 pm » |
|
gecen gün sanayide megane altını vurmuş karter yırtılmış bir kac daha masrafı vardı ben onu görünce araca saç karter koruyucu taktırdım 40ytl verdim ve pilastik olan parcayıda üstüne monte ettirdim ve cak güzel oldu ben tasiye ederim taktırmanı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atacan
Megane Authentique
: 1
OfflineAraç: Megane2 Model: 2004 Kasa Tipi: sedan Versiyon: dynamic Renk: gümüş Yakıt: Benzin/LPG Vites: 5 Km: 2004-44000 Şehir: sivas
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2008, 10:10:47 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bucalı
Megane Authentique
OfflineAraç: megane2 1.4 16valf sedan Renk: gri Yakıt: benzin Km: 2006model 22500
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2008, 04:47:34 pm » |
|
arkadşım o sac levha fransada üretilen hb var türkiyede üretilenlerde yok bence türkler maliyetten yırtmak icin koymamışlardır ve ya nasıl olsa türkiyede yollar bozuk arac her an bir cukura ve ya bir taşa carpıpda kartere zarar versin diye koymamışlardır ama ben taktırdım ve cok memnunum herkezede tavfsiye ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
megane2_hastası
Megane Extreme
OfflineAraç: megane 2 1.6 16v sedan full Model: megane_2 Kasa Tipi: sedan Versiyon: dynamique Renk: gümüş gri Yakıt: benzin Vites: manuel Km: 2005 model 78000km Şehir: istanbul
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2008, 05:28:33 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eserr2
Megane Authentique
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2008, 05:48:49 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atacan
Megane Authentique
OfflineAraç: Megane2 Model: 2004 Kasa Tipi: sedan Versiyon: dynamic Renk: gümüş Yakıt: Benzin/LPG Vites: 5 Km: 2004-44000 Şehir: sivas
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2008, 09:23:20 am » |
|
 |  | Alıntı: |  |  | bucalı tarafından gönderildi. |  | |  | | arkadşım o sac levha fransada üretilen hb var türkiyede üretilenlerde yok bence türkler maliyetten yırtmak icin koymamışlardır ve ya nasıl olsa türkiyede yollar bozuk arac her an bir cukura ve ya bir taşa carpıpda kartere zarar versin diye koymamışlardır ama ben taktırdım ve cok memnunum herkezede tavfsiye ederim
| |  | |  |
şimdi şöyle bir durum var. her aracın müşteri ihtiyacına göre bir değerlendirmesi ve ona göre yapılandırması var. ilk aklıma gelen örnek ülkemizde üretilip arabistan, ırak vb. sıcak ülkelere ihraç edilen araçların klima sistemleri daha güçlü. veya doblo, connect gibi araçlar amerikada ufak görülünce doblo max. ford tourneo gibi araçlar üretime girmiştir. Bunun gibi Türkiye de üretilen araçlar veya Türkiyeye ithal edilecek araçlarda Türk insanının yapısına, araç sürüş stiline, Türkiye'de olan kazalardaki hasarlara vs. bakılarak değerlendirilir ve buna göre dizayn edilir. Fransada üretilen hb lerde karter koruması sac ise belki de hb lerin özelliğine bağlı olarak karteri daha hafif ve çabuk zedelenebilir bir metaldir de ekstra korumaya ihtiyaç duyulmuştur, motorun içeri girmemesi içinde ekstra bariyer veya başka önlem alınmıştır belki. Sonuçta bu araçları tasarlayan, hesaplayan, mühendisler, hem de sıradan sokakta rastlayamayacağımız dünya çapında önemli kişiler. arkalarında koskoca bir marka. yani kimse koskoca bir markayı rezil edemez buna da müsade etmezler. Gelelim, madem bu kadar bilgili mühendisler varda araçlar da neden sorun var? çok güzel bir soru bence de. birincisi kimse labaratuvar ortamına göre araç kullanamaz. her halükarda bir yanlışımız vardır. ya gaza fazla basarız ya deviri çok düşürürüz, ya çok hızlı kullanırız vs. ya da en önemlisi Türkiye deki yol, trafik, hava şartlarından aracı hareket ettiren parçalardan bir tanesi bunlardan etkilenince arızalar başlar. İkincisi ise araçlarda sürekli yenilik ve değişim vardır. mesela parçacıdan duyduğum clioların 15 çeş. marş motoru olduğu. takmışlar uyumsuzluk olunca, arıza verince yeni bir model çıkarmışlar bunun gibi. haa doğrusunu bir türlü neden bulamıyorlar, buldukları doğrulara göre devam etseler bir gün arıza vermeyecek bir araç yapılır ama günü gününü tutmayan teknolojik gelişmeler de durur o zaman heralde. Sabah sabah çenem düştü kusura bakmayın...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2008, 09:24:09 am Gönderen: atacan »
|
|
|
|
|
atacan
Megane Authentique
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2008, 09:32:40 am » |
|
ESP konusuna değinmeyi unutmuşum bu arada. ESP; sürekli sert virajları olan, zemini çoğunlukla kaygan olan(alpler, araç testleri yapılan bilmem nereler gibi) otoyollarda aracın savrulmasını önleme ihtiyacı doğrultusunda keşfedilen bir özellik olduğundan Türkiye de pek lazım değil bence, otoyolu bırak doğru dürüst yol yok ki ...(sadece benim fikrim bu diğer fikirlere de peşinen saygım vardır)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2008, 09:34:41 am Gönderen: atacan »
|
|
|
|
|
gkn38
Megane Authentique
OfflineAraç: MEGÂNE II HB DYNAMIQUE Renk: ÇAĞLA YEŞİLİ Km: 2004
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2008, 09:57:49 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kmletkn
Megane Authentique
OfflineAraç: renault megane (1.6 16v) prilivege Renk: gümüş gri Yakıt: kurşunsuz benzin Km: 2006 47000
zor olan bir şey yok; imkansız olan sadece zaman.
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2008, 10:03:40 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
megane2_hastası
Megane Extreme
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2008, 03:29:55 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koç
Megane Authentique
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2009, 10:39:29 am » |
|
Bahsettiğimiz muhafaza sacı EuroNcap testlerinde 5 yıldız alan kasa olan HB modellerde standart olarak bulunmaktadır. Bu parçalar motorun karter bölününe alttan gelen darbeyi şasiye iletecek şekilde yapılmışlardır. üstten gelen darbelerde ise sadece 4 adet civata tarafından tutulmaktadır. Motor bloğunu aşağıya doğru itebilecek kuvvette bir darbenin gelmesi durumunda bu 4 civatayı itmesi, bir insanın iki parmağı ile kibrit çöpünün kırılması kadar kolaydır. arkadaşımızın yazdıkları dogru ve mantıga uygun..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kmletkn
Megane Authentique
OfflineAraç: renault megane (1.6 16v) prilivege Renk: gümüş gri Yakıt: kurşunsuz benzin Km: 2006 47000
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 02, 2009, 09:34:21 am » |
|
arkadaşım kusura bakma ama çok kafadan atıyorsun. yanıltıyorsun milleti. euro ncap testleri baz donanımlı modellerde yapılır. esp siz araçlara 5 yıldız verilmediğini senden duyuyorum bir tek. madem öyle megane 2 5 yıldız nasıl aldı. avrupada dahi olsa baz donanımlı versiyonunda esp yok. [/quote] kafadan atmıyoorum belliki bilgisiz olan senmişsin hiç haber okumuyorsun çünkü bugüne kadar araçlar hep 5 yıldız verdiler ama alınan karar gereği espsi olmayan araçlara 5 yıldız vermiyorlar 2019 yılına kadar tüm araçlara esp sistemini getirtmeyi düşünüyorlar. git biraz incele derim. bilip bilmeden lütfen yorum yapmayın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kmletkn
Megane Authentique
|
 |
« Yanıtla #14 : Ocak 02, 2009, 12:36:27 pm » |
|
arkadaşım kusura bakma ama çok kafadan atıyorsun. yanıltıyorsun milleti. euro ncap testleri baz donanımlı modellerde yapılır. esp siz araçlara 5 yıldız verilmediğini senden duyuyorum bir tek. madem öyle megane 2 5 yıldız nasıl aldı. avrupada dahi olsa baz donanımlı versiyonunda esp yok. [/quote] http://otomobil.superonline.com/haber/2008/08/28/58572.htmlbir incele birde araştır googleden
|
|
|
|
|
|
|
|
|
megane2_hastası
Megane Extreme
|
 |
« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2009, 03:30:08 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bucalı
Megane Authentique
|
 |
« Yanıtla #16 : Ocak 02, 2009, 10:51:07 pm » |
|
arkadaşlar meganenin karter koruması motorun aşşağıya düşmesini engelliyor diyorlar motor düşme olayından önce kasanın salamlıgını tartışmak .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozesertac
Sertaç
Megane Authentique