MEGANEFORUM.NET
Mart 11, 2010, 04:00:47 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: FORUM ADRESİMİZ DEĞİŞMİŞTİR. YENİ FORUM İÇİN  http://www.meganeforum.net/forum1 adresinden giriş yapabilirsiniz.

Ana Sayfa   MEGANEFORUM İLAN Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2004 ve üstü modellerde karter koruması plastik dikkat ettinizmi...  (Okunma Sayısı 549 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
koç
Megane Authentique
*

: 0

Megane İlan meganeforum.com
« : Aralık 29, 2008, 07:31:29 pm »

arkadaşlar bugun servise gittigimde 2004 ve ust model meganların kartel korumasının plastik oldugunu ögrenip araba havaya kalkıncada gördüm hemen saç olanının ne kadar oldugunu sordum usta 50ytl ye yapalım dedi benim başka işlerde vardı 50ytl ye hallettik saçkorumanın ustune plastiğide monte ediyorlar kartele su da degmiyor ıyı oldu bana ihtiyaçtı..... Undecided
megane2_hastası
Megane Extreme
*

: 29

Araç: megane 2 1.6 16v sedan full
Model: megane_2
Kasa Tipi: sedan
Versiyon: dynamique
Renk: gümüş gri
Yakıt: benzin
Vites: manuel
Km: 2005 model 78000km

« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2008, 07:49:34 pm »

buna benzer konu başlıkları daha önce açılmıştı. plastik olması daha iyi. hem esnek hemde paslanma gibi bir problem olmaz. motoru daha iyi korur. hafif de ayrıca.
rangerover bile plastik karter muhafazası kullanıyorsa vardır bunda bir hikmet.
« Son Düzenleme: Aralık 29, 2008, 07:50:33 pm Gönderen: megane2_hastası » Logged
bucalı
Megane Authentique
*

Araç: megane2 1.4 16valf sedan
Renk: gri
Km: 2006model 22500

« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2008, 08:01:53 pm »

gecen gün sanayide megane altını vurmuş karter yırtılmış bir kac daha masrafı vardı ben onu görünce araca saç karter koruyucu taktırdım 40ytl verdim ve pilastik olan parcayıda üstüne monte ettirdim ve cak güzel oldu ben tasiye ederim taktırmanı
atacan
Megane Authentique
*

: 1

Araç: Megane2
Model: 2004
Versiyon: dynamic
Renk: gümüş
Yakıt: Benzin/LPG
Vites: 5
Km: 2004-44000

« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2008, 10:10:47 am »

Alıntı:bucalı tarafından gönderildi.
gecen gün sanayide megane altını vurmuş karter yırtılmış bir kac daha masrafı vardı ben onu görünce araca saç karter koruyucu taktırdım 40ytl verdim ve pilastik olan parcayıda üstüne monte ettirdim ve cak güzel oldu ben tasiye ederim taktırmanı

karter i yırtacak şekilde olan bir darbede 1 mm lik sacın çok bir etkisi olmayacak ancak (Allah göstermesin) bir kaza anında motor bloku aşağı inmediği için daha vahim sonuçlara götürebilir sizi. neticede aracımızın neye ihtiyacı olduğu, nasıl daha güvenli olabildiği uzun araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre bulunuyor. yeni araçların büyük çoğunluğunda kaza anında motor blokunu bırakma vardır. böylece motor bloku içeri doğru hareket ederek sürücü veya yolcuyu sıkıştırması engellenmiş olur. bu yüzden plastik muhafaza vardır. bu muhafaza da aracın motoruna çamur su vb. sıçramaması için. (çoğu araçta da yoktur) ama siz bunun yerine çelik kuşak veya saç levha monte ederseniz bence uygun olmaz.
bu yüzden aracımızın orjinal halini bozmamaya çalışmalıyız diye düşünüyorum.
bucalı
Megane Authentique
*

« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2008, 04:47:34 pm »

arkadşım o sac levha fransada üretilen hb var türkiyede üretilenlerde yok bence türkler maliyetten yırtmak icin koymamışlardır ve ya nasıl olsa türkiyede yollar bozuk arac her an bir cukura ve ya bir taşa carpıpda kartere zarar versin diye koymamışlardır ama ben taktırdım ve cok memnunum herkezede tavfsiye ederim

megane2_hastası
Megane Extreme
*

« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2008, 05:28:33 pm »

Alıntı:atacan tarafından gönderildi.

karter i yırtacak şekilde olan bir darbede 1 mm lik sacın çok bir etkisi olmayacak ancak (Allah göstermesin) bir kaza anında motor bloku aşağı inmediği için daha vahim sonuçlara götürebilir sizi. neticede aracımızın neye ihtiyacı olduğu, nasıl daha güvenli olabildiği uzun araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre bulunuyor. yeni araçların büyük çoğunluğunda kaza anında motor blokunu bırakma vardır. böylece motor bloku içeri doğru hareket ederek sürücü veya yolcuyu sıkıştırması engellenmiş olur. bu yüzden plastik muhafaza vardır. bu muhafaza da aracın motoruna çamur su vb. sıçramaması için. (çoğu araçta da yoktur) ama siz bunun yerine çelik kuşak veya saç levha monte ederseniz bence uygun olmaz.

abi çok güzel anlatmışsın. en azından başkaları gibi kafadan atmamışsın. sebeplerini açıklayarak belli mantık çerçevesinde aktarmışsın.
teşekkürler.
eserr2
Megane Authentique
*

« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2008, 05:48:49 pm »

Alıntı:megane2_hastası tarafından gönderildi.

abi çok güzel anlatmışsın. en azından başkaları gibi kafadan atmamışsın. sebeplerini açıklayarak belli mantık çerçevesinde aktarmışsın.
teşekkürler.

aynen katılıyorum.eger saç yaparsak allah korusun kaza anın da yolcu kabınıne gırıp ınsanlara zarar verebılır.o yonden plastık bence daha ıyı saten wolksagan mercedes gibi luks markalarda plastık yapıyo.bır bıldıklerı varkı plastık.  Wink
atacan
Megane Authentique
*

« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2008, 09:23:20 am »

arkadşım o sac levha fransada üretilen hb var türkiyede üretilenlerde yok bence türkler maliyetten yırtmak icin koymamışlardır ve ya nasıl olsa türkiyede yollar bozuk arac her an bir cukura ve ya bir taşa carpıpda kartere zarar versin diye koymamışlardır ama ben taktırdım ve cok memnunum herkezede tavfsiye ederim

şimdi şöyle bir durum var. her aracın müşteri ihtiyacına göre bir değerlendirmesi ve ona göre yapılandırması var. ilk aklıma gelen örnek ülkemizde üretilip arabistan, ırak vb. sıcak ülkelere ihraç edilen araçların klima sistemleri daha güçlü. veya doblo, connect gibi araçlar amerikada ufak görülünce doblo max. ford tourneo gibi araçlar üretime girmiştir.
Bunun gibi Türkiye de üretilen araçlar veya Türkiyeye ithal edilecek araçlarda Türk insanının yapısına, araç sürüş stiline, Türkiye'de olan kazalardaki hasarlara vs. bakılarak değerlendirilir ve buna göre dizayn edilir.

Fransada üretilen hb lerde karter koruması sac ise belki de hb lerin özelliğine bağlı olarak karteri daha hafif ve çabuk zedelenebilir bir metaldir de ekstra korumaya ihtiyaç duyulmuştur, motorun içeri girmemesi içinde ekstra bariyer veya başka önlem alınmıştır belki. Sonuçta bu araçları tasarlayan, hesaplayan, mühendisler, hem de sıradan sokakta rastlayamayacağımız dünya çapında önemli kişiler. arkalarında koskoca bir marka. yani kimse koskoca bir markayı rezil edemez buna da müsade etmezler.

Gelelim, madem bu kadar bilgili mühendisler varda araçlar da neden sorun var? çok güzel bir soru bence de. birincisi kimse labaratuvar ortamına göre araç kullanamaz. her halükarda bir yanlışımız vardır. ya gaza fazla basarız ya deviri çok düşürürüz, ya çok hızlı kullanırız vs. ya da en önemlisi Türkiye deki yol, trafik, hava şartlarından aracı hareket ettiren parçalardan bir tanesi bunlardan etkilenince arızalar başlar.
İkincisi ise araçlarda sürekli yenilik ve değişim vardır. mesela parçacıdan duyduğum clioların 15 çeş. marş motoru olduğu. takmışlar uyumsuzluk olunca, arıza verince yeni bir model çıkarmışlar bunun gibi. haa doğrusunu bir türlü neden bulamıyorlar, buldukları doğrulara göre devam etseler bir gün arıza vermeyecek bir araç yapılır ama günü gününü tutmayan teknolojik gelişmeler de durur o zaman heralde.

Sabah sabah çenem düştü kusura bakmayın...
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2008, 09:24:09 am Gönderen: atacan » Logged
atacan
Megane Authentique
*

« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2008, 09:32:40 am »

ESP konusuna değinmeyi unutmuşum bu arada. ESP; sürekli sert virajları olan, zemini çoğunlukla kaygan olan(alpler, araç testleri yapılan bilmem nereler gibi) otoyollarda aracın savrulmasını önleme ihtiyacı doğrultusunda keşfedilen bir özellik olduğundan Türkiye de pek lazım değil bence, otoyolu bırak doğru dürüst yol yok ki ...(sadece benim fikrim bu diğer fikirlere de peşinen saygım vardır)
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2008, 09:34:41 am Gönderen: atacan » Logged
gkn38
Megane Authentique
*

Araç: MEGÂNE II HB DYNAMIQUE
Renk: ÇAĞLA YEŞİLİ
Km: 2004

« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2008, 09:57:49 am »

Alıntı:eserr2 tarafından gönderildi.
Alıntı:megane2_hastası tarafından gönderildi.

teşekkürler.

aynen katılıyorum.eger saç yaparsak allah korusun kaza anın da yolcu kabınıne gırıp ınsanlara zarar verebılır.o yonden plastık bence daha ıyı saten wolksagan mercedes gibi luks markalarda plastık yapıyo.bır bıldıklerı varkı plastık.  Wink

Arkadaşlar plastikten karter koruma diye bişey yoktur!! karter mahafazası dediğimiz olay karterii darbeden koruyan darbeye dayanımı yüksek ve genelde presle desen verilerek eğilmeye karşı dayanıklığı arttırılmış metal parçalardır. Plastikten yapılan parça, araç motorunu alttan gelecek suya karşı korumak ile birlikte aracın rüzgar direncini azalmak için yeni nesil araçların çok büyük bir kısmında bulunmaktadır.

Bahsettiğimiz muhafaza sacı EuroNcap testlerinde 5 yıldız alan kasa olan HB modellerde standart olarak bulunmaktadır. Bu parçalar motorun karter bölününe alttan gelen darbeyi şasiye iletecek şekilde yapılmışlardır. üstten gelen darbelerde ise sadece 4 adet civata tarafından tutulmaktadır. Motor bloğunu aşağıya doğru itebilecek kuvvette bir darbenin gelmesi durumunda bu 4 civatayı itmesi, bir insanın iki parmağı ile kibrit çöpünün kırılması kadar kolaydır.

Mekanik ve darbe tekniği konusunda bilgi sahibi olmadan sadece fikir yürüterek insanların yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Karter muhafazası dediğimiz parçanın Yerli üretim araçlarda olmaması bu parçanın gereksiz ve hatta zararlı olduğu sonucunu doğurmaz!!!

Benim kendi görüşüm ve tecrübem karter muhafazası faydalı bir parça!! ama olmazsa olmaz değil. sadece asfaltta şehir içinde uygun koşullarda kullanılan bir araç için fazla ağırlıktan başka bişey değil.

GKN

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın
By gkomser at 2008-05-27
kmletkn
Megane Authentique
*

Araç: renault megane (1.6 16v) prilivege
Yakıt: kurşunsuz benzin
Km: 2006 47000

zor olan bir şey yok; imkansız olan sadece zaman.

« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2008, 10:03:40 am »

ESP konusuna değinmeyi unutmuşum bu arada. ESP; sürekli sert virajları olan, zemini çoğunlukla kaygan olan(alpler, araç testleri yapılan bilmem nereler gibi) otoyollarda aracın savrulmasını önleme ihtiyacı doğrultusunda keşfedilen bir özellik olduğundan Türkiye de pek lazım değil bence, otoyolu bırak doğru dürüst yol yok ki ...(sadece benim fikrim bu diğer fikirlere de peşinen saygım vardır)

doğru dürüst yoldan kastın bozuk yollarsa haklısın ama esp çok mühim bir şey düşün fren alıyorsun ani fren araçı çevirmeye başladın bazen araç savrulmaya başlkıyor esp her durumda kurtarıyor olması bence çok mühim bazen insan hatasını bile telafi edebliyor(tabi çokta büyük hata olamyacak) sen bazen viraja sert giriyorsun esp aracı toparlıyor. zaten bilmem kaç yılından sonra esp si olmayan araçları üretime koymayacaklar euro ncap bile artık esp si olmayan arçlara beş yıldız vermiyor. bunlar bile esp nin ne denli önemli bir buluş olduğunu göstermektedir.
megane2_hastası
Megane Extreme
*

« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2008, 03:29:55 pm »

Alıntı:kmletkn tarafından gönderildi.

doğru dürüst yoldan kastın bozuk yollarsa haklısın ama esp çok mühim bir şey düşün fren alıyorsun ani fren araçı çevirmeye başladın bazen araç savrulmaya başlkıyor esp her durumda kurtarıyor olması bence çok mühim bazen insan hatasını bile telafi edebliyor(tabi çokta büyük hata olamyacak) sen bazen viraja sert giriyorsun esp aracı toparlıyor. zaten bilmem kaç yılından sonra esp si olmayan araçları üretime koymayacaklar euro ncap bile artık esp si olmayan arçlara beş yıldız vermiyor. bunlar bile esp nin ne denli önemli bir buluş olduğunu göstermektedir.

arkadaşım kusura bakma ama çok kafadan atıyorsun. yanıltıyorsun milleti. euro ncap testleri baz donanımlı modellerde yapılır. esp siz araçlara 5 yıldız verilmediğini senden duyuyorum bir tek. madem öyle megane 2 5 yıldız nasıl aldı. avrupada dahi olsa baz donanımlı versiyonunda esp yok.
koç
Megane Authentique
*

« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2009, 10:39:29 am »

Bahsettiğimiz muhafaza sacı EuroNcap testlerinde 5 yıldız alan kasa olan HB modellerde standart olarak bulunmaktadır. Bu parçalar motorun karter bölününe alttan gelen darbeyi şasiye iletecek şekilde yapılmışlardır. üstten gelen darbelerde ise sadece 4 adet civata tarafından tutulmaktadır. Motor bloğunu aşağıya doğru itebilecek kuvvette bir darbenin gelmesi durumunda bu 4 civatayı itmesi, bir insanın iki parmağı ile kibrit çöpünün kırılması kadar kolaydır.   arkadaşımızın yazdıkları dogru ve mantıga uygun..
kmletkn
Megane Authentique
*

« Yanıtla #13 : Ocak 02, 2009, 09:34:21 am »

arkadaşım kusura bakma ama çok kafadan atıyorsun. yanıltıyorsun milleti. euro ncap testleri baz donanımlı modellerde yapılır. esp siz araçlara 5 yıldız verilmediğini senden duyuyorum bir tek. madem öyle megane 2 5 yıldız nasıl aldı. avrupada dahi olsa baz donanımlı versiyonunda esp yok.
[/quote]
kafadan atmıyoorum belliki bilgisiz olan senmişsin hiç haber okumuyorsun çünkü bugüne kadar araçlar hep 5 yıldız verdiler ama alınan karar gereği espsi olmayan araçlara 5 yıldız vermiyorlar 2019 yılına kadar tüm araçlara esp sistemini getirtmeyi düşünüyorlar. git biraz incele derim. bilip bilmeden lütfen yorum yapmayın.
kmletkn
Megane Authentique
*

« Yanıtla #14 : Ocak 02, 2009, 12:36:27 pm »

[/quote]
http://otomobil.superonline.com/haber/2008/08/28/58572.html
bir incele birde araştır googleden
megane2_hastası
Megane Extreme
*

« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2009, 03:30:08 pm »

Alıntı:kmletkn tarafından gönderildi.

http://otomobil.superonline.com/haber/2008/08/28/58572.html
bir incele birde araştır googleden
[/quote]

haberde değişecek ibaresi kulanılıyor. yani haberin duyulduğu an bile bu sistem devreye girmemiş. haber ağustosta verilmiş. değişti deseydi. kusura bakma ben yanılmışım derdim. ama yine yanılan sen oldun.
bucalı
Megane Authentique
*

« Yanıtla #16 : Ocak 02, 2009, 10:51:07 pm »

arkadaşlar meganenin karter koruması motorun aşşağıya düşmesini engelliyor diyorlar motor düşme olayından önce kasanın salamlıgını tartışmak .
ozesertac
Sertaç
Megane Authentique
*

Araç: megane 2 HB
Renk: ateş kırmızısı
Km: dynamique

« Yanıtla #17 : Ocak 26, 2009, 03:57:52 pm »

bizim araba 2004 hb karter muhafaza sactan yapılmış plastik değil
koç
Megane Authentique
*

« Yanıtla #18 : Ocak 27, 2009, 09:01:17 pm »

Alıntı:ozesertac tarafından gönderildi.
bizim araba 2004 hb karter muhafaza sactan yapılmış plastik değil

zaten sade sedanların sedanlar bursada üretildigi için.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

hosting Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
MEGANE FORUM MEGANE FORUM