MEGANEFORUM.NET
Mart 12, 2010, 09:06:05 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: FORUM ADRESİMİZ DEĞİŞMİŞTİR. YENİ FORUM İÇİN  http://www.meganeforum.net/forum1 adresinden giriş yapabilirsiniz.

Ana Sayfa   MEGANEFORUM İLAN Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: bir terslik var ama..  (Okunma Sayısı 979 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
architect
Stajyer
*

: 0

Araç: Megane2
Renk: siyah
Yakıt: dizel
Km: 2006 /50.000

Megane İlan meganeforum.com
« : Ocak 02, 2009, 01:08:28 pm »

selam arkadslar foruma yeni uye oldum ve gercekten cok guzel bilgiler var burada..
Ben bir konu hakkinda goruslerinizi almak istiyorum yaklasik 1 ay oldu megane2 alali aracim 2006 model 80 bg dizel

sorum su gozum hep yol bilgisayarinda ve nekdar urasirsam ugrasiyim ortalama yakiti 6.6nin altina dusuremedm..
asiri fazla degil mi sizce de ??
megane2_hastası
Megane Extreme
*

: 29

Araç: megane 2 1.6 16v sedan full
Model: megane_2
Kasa Tipi: sedan
Versiyon: dynamique
Renk: gümüş gri
Yakıt: benzin
Vites: manuel
Km: 2005 model 78000km

« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2009, 03:35:20 pm »

ortalama yakıt 100 km üzerinden hesaplandığı için normal bir değer bu. 100 kmyi geçen uzun otoban yolculuklarında muhakkak bu değer düşecektir. tabi kullanımına bağlı olarak. çünkü aracı ekonomik kullanma konusunda pek çok yanlış bilinen şey var. mesela aracı yokuş aşağı giderken vitesi boşa almak gibi.
ASİ_MEN
Megane Authentique
*

Araç: MEGAN II SEDAN PRİVİLEGE+
Renk: KUMSAL BEJ
Yakıt: BENZİN
Km: 2009 SIFIR

« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2009, 06:37:23 pm »

ARAÇI YOKUŞTA ALMAK SAÇMA BENCE VİTESTE İNİNCE OTOMATİKMAN ANLIK YAKIT 0 OLUYOR BOŞTAYKEN ROLANTİİDE YAKIYOR BİRDE 90-120  ARASI DENE MUTLAKA DÜŞECEKTİR BELİRTEYİM BENİMKİ BENZİNLİ AMA AYNIDIR KULLANIMDAKİ TÜKETİM MESELESİ. Cool
memeterdo
memeterdo
Forever
*

: 30

Araç: megane
Model: megane2
Versiyon: dynamıc
Renk: platin gri
Vites: 5 manuel
Km: faz1 dyn.// 152.000

« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2009, 07:00:42 pm »

Birde aracınız çook yeni.kmsi ilerledikçe daha az yakacaktır.

architect
Stajyer
*

« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2009, 08:51:55 pm »

ilgilendiniz icin tesekkurler zaten yokus assagi bosa aliyorum demedim herzaman viteste inerim ve butun tasarruf tedbirlerine uydugum halde niye bukdar yaktini merk etmistim. bir de ben pek devirli kullanmam 2000-2200 dedimi vites buyutuyorum ondan da kaynaklaniyo olabilirmi?
duman38
Megane Authentique
*

Araç: megan 2 extrem hb 1.6 110bg
Km: 2009

« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2009, 08:58:14 pm »

dizel arabada 3000 deviri gormeden vites deiştirmeyin tavsıye ederım ama arabayıda uzun devirlere kadarda zorlamayın 5000 devir felan çevirttirmeyin kadrana
memeterdo
memeterdo
Forever
*

: 30

Araç: megane
Model: megane2
Versiyon: dynamıc
Vites: 5 manuel
Km: faz1 dyn.// 152.000

« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2009, 09:06:06 pm »

Alıntı:architect tarafından gönderildi.
ilgilendiniz icin tesekkurler zaten yokus assagi bosa aliyorum demedim herzaman viteste inerim ve butun tasarruf tedbirlerine uydugum halde niye bukdar yaktini merk etmistim. bir de ben pek devirli kullanmam 2000-2200 dedimi vites buyutuyorum ondan da kaynaklaniyo olabilirmi?

ben bi yerde okumuştum çok yüksek devirde kullanırsanız araç çok yakar bildiğiniz gibi ama dizelllerde çok düşük devirlerdede vites değştirirseniz 1000-1250 devir arası mazot tam yakılmadan çıkacağından yakıt sarfiyatı gene artar die okumuştum.Dizellerde ideal vites değiştirme aralıkları 2500 benzinlide ise 3500 devir die biliorum

eğer coşmak istiosanız dizellerde :4500 benzinlide 6800e kadar yolunuz var

eğer clio3 dizel varsa bizim amca oğlunda var 5000de gaz kesio şu ana kdar fabrika çıkışlı en yüksek devirde gaz kesen dizel araç bnim bildiğim bu Grin

atacan
Megane Authentique
*

: 1

Model: 2004
Versiyon: dynamic
Renk: gümüş
Yakıt: Benzin/LPG
Vites: 5
Km: 2004-44000

« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2009, 02:19:48 pm »

sorum su gozum hep yol bilgisayarinda ve nekdar urasirsam ugrasiyim ortalama yakiti 6.6nin altina dusuremedm..

aracınızı şehir içinde kullanıyorsanız ortalama yakıtınız da yükselecektir (benimki lpgli şu anda 14,2 gösteriyor).çünkü sürüş stilinizi 100 km bu şekilde giderseniz yakacağınız yakıt olarak gösteriyor. uzun yola çıkıp biraz yol kat ettiğinizde rakamlar hemen aşağı doğru hareket edecektir.
Alıntı:ASİ_MEN tarafından gönderildi.
ARAÇI YOKUŞTA ALMAK SAÇMA BENCE VİTESTE İNİNCE OTOMATİKMAN ANLIK YAKIT 0 OLUYOR BOŞTAYKEN ROLANTİİDE YAKIYOR BİRDE 90-120  ARASI DENE MUTLAKA DÜŞECEKTİR BELİRTEYİM BENİMKİ BENZİNLİ AMA AYNIDIR KULLANIMDAKİ TÜKETİM MESELESİ. Cool

viteste inerken anlık yakıtın 0 göstermesi aracın yakıt yakmadığı anlamına gelmez. bunu kimse iddia da edemez kanıtlayamazda. anlık tüketim değerleri aracın gazına ne kadar bastığınızla alakalı bir durum. Ayrıca EN-VER (Enerji Verimliliği Kurulu) geçenlerde tam da bu konuda aracınızı yokuş aşağı boşa alın diye açıklama yaptı memurlar nette okudum. Ama siz yine de boşa almayın çünkü tehlikelidir. 3 kuruş kar edeyim derken nahoş durumlarla karşılaşmayın.
ümit
ümit
Megane Authentique
*

Araç: megane 1.6 rxi
Renk: beyaz
Km: 2002 - 94,000

« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2009, 09:23:37 pm »

6.6 şehir içinde ise gayet normal

her lafa verilecek bi cevabım var ama, lafa bakarım, lafmı diye, adama bakarım, adammı diye.............
duman38
Megane Authentique
*

« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2009, 09:55:03 pm »

bu terslik bende de var arabam daha 54  km de 155 ytl lık benzın aldım cıktım yola menzil 340 km gosterıyo ortalama tuketım 15lt gösteriyo rodajdan sonra duzelır dıye beklıyorum şimdilik bakalım daha cok var ama olsun beklıyecez
boatswain
Megane Authentique
*

: 3

Araç: Megane II
Renk: Platin Gri
Yakıt: Benzin
Km: 2009 .....km

« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2009, 10:07:41 pm »

bende 680 km de 9.1 Sad

NE KADAR MODERNDE GÖZÜKSEK
İÇİMİZ MUHAFAZAKARDIR
FARKIMIZ TARZIMIZ YAŞASIN EXTREME....

na sar et méne o'lura ca lis se nind éol urr
duman38
Megane Authentique
*

« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2009, 10:13:42 pm »

Alıntı:boatswain tarafından gönderildi.
bende 680 km de 9.1 Sad

bu arada park sensörü hediye ettiler şeref abi arabada hoşuma gitti
boatswain
Megane Authentique
*

: 3

Araç: Megane II
Renk: Platin Gri
Yakıt: Benzin
Km: 2009 .....km

« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2009, 10:22:54 pm »

hayırlı olsun kardeşim güzel günlerde bin benim gibi içerden alma kavşakları Cheesy
donanım yoksunuda olsa
en baba kazanova
forza extreme Cheesy

NE KADAR MODERNDE GÖZÜKSEK
İÇİMİZ MUHAFAZAKARDIR
FARKIMIZ TARZIMIZ YAŞASIN EXTREME....

na sar et méne o'lura ca lis se nind éol urr
duman38
Megane Authentique
*

« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2009, 11:34:34 pm »

Alıntı:boatswain tarafından gönderildi.
hayırlı olsun kardeşim güzel günlerde bin benim gibi içerden alma kavşakları Cheesy
donanım yoksunuda olsa
en baba kazanova
forza extreme Cheesy

teşekkürler abi cümlemize kazasız sürüşler  nasip etsin donanımsızda deil be abi varsın arka camlar manuel olsun aynalarada bu arada torpido aydınlatması var arabamda arkada hoparlor de var  bı kol dayama yaptıracam ıste
gbx
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ocak 08, 2009, 01:24:42 am »

Alıntı:atacan tarafından gönderildi.
viteste inerken anlık yakıtın 0 göstermesi aracın yakıt yakmadığı anlamına gelmez. bunu kimse iddia da edemez kanıtlayamazda. anlık tüketim değerleri aracın gazına ne kadar bastığınızla alakalı bir durum. Ayrıca EN-VER (Enerji Verimliliği Kurulu) geçenlerde tam da bu konuda aracınızı yokuş aşağı boşa alın diye açıklama yaptı memurlar nette okudum. Ama siz yine de boşa almayın çünkü tehlikelidir. 3 kuruş kar edeyim derken nahoş durumlarla karşılaşmayın.

Viteste gaza basmadığınızda 2000 devire kadar silindire enjeksiyon kapanıyor. 2000 devir'den aşağıda rölanti seviyesine benzin veriyor.
Bunu ben iddia etmiyorum, aracın ECU'su böyle programlanmış.
Ama viteste inince daha çok kar edilecek birşey de yok tabii. Viteste olunca motor freni söz konusu oluyor aracı yavaşlatan. Ekonomi çabaları daha çabuk son buluyor boşta gitmeye göre.
cozinan
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ocak 08, 2009, 08:17:27 am »

selam arkadslar foruma yeni uye oldum ve gercekten cok guzel bilgiler var burada..
Ben bir konu hakkinda goruslerinizi almak istiyorum yaklasik 1 ay oldu megane2 alali aracim 2006 model 80 bg dizel

aracınız 2006 model ve ortalama 6,6 yakıyırsa dizel olarak aşırı fazla.ancak sürekli şehir içi ve düşük viteslerde kullanmak zorunda kalıyorsanız normal diyebilirim.
atacan
Megane Authentique
*

Model: 2004
Versiyon: dynamic
Renk: gümüş
Yakıt: Benzin/LPG
Vites: 5
Km: 2004-44000

« Yanıtla #16 : Ocak 08, 2009, 08:46:48 am »

Alıntı:gbx tarafından gönderildi.
Alıntı:atacan tarafından gönderildi.

Viteste gaza basmadığınızda 2000 devire kadar silindire enjeksiyon kapanıyor. 2000 devir'den aşağıda rölanti seviyesine benzin veriyor.
Bunu ben iddia etmiyorum, aracın ECU'su böyle programlanmış.
Ama viteste inince daha çok kar edilecek birşey de yok tabii. Viteste olunca motor freni söz konusu oluyor aracı yavaşlatan. Ekonomi çabaları daha çabuk son buluyor boşta gitmeye göre.

sayın yöneticim benim itirazım viteste inerken 0 (sıfır), boştayken rölanti benzini yakılması olayı. sizin de dediğiniz gibi viteste inerken de gaz kelebeği sonuna kadar kapanır ve rölanti benzini yakar. boşta inerken motor kompresyonu olmadığı için araç daha hızlı iner. yani vitesle bir rampa 1 dakikada inilirse boşta 50 sn de inilir. kar edilen durum da on saniye aracımız az çalışmış olur. sadece budur.
architect
Stajyer
*

« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2009, 11:51:27 am »

mesele yokus assagiya viteste yakmasi degil tabikide mantik olarak benzin yakicaktir asla 0.0 olamaz, konu biraz budaklanmis sanirim fabrika degerleriyle benm deerlerim arasinda cok fark gordum icin boyle bir konuda goruslerinizi aliyim dedim. benmki gibi 80bg dizel veya baska megane`i olan arkdaslar da yazarlarsa nekdar yaktini bi karsilastrma yapmis oluruz
cozinan
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2009, 12:17:23 pm »

yol bilgisayarının gösterdiği ortalama tüketimim 4,7 litre .ancak arabamın rodaj süresi henüz dolmadı ve haftanın 5 günü şehrin çevre yolundaki yolu kullanmak 2 günü ise trafiğe girmek kaydıyla.çevre yolunda ortalama yaptığım sürat 80 ve dur kalkım pek yok.umarım bu veriler size yol gösterici olmuştur.
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2009, 12:18:02 pm Gönderen: cozinan » Logged
Can-can
Megane Authentique
*

Araç: Megan II dizel 80 hp
Renk: Çağla yeşili
Yakıt: Dizel
Km: 2005 - 70 000 km

« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2009, 02:13:30 pm »

Arkadaşım ben de arabayı yeni aldım. bende ilk başta uğraştım farika verilerini yakalayım. olmadı çok yakıyordu.
gittiğim güzergah inişli-çıkışlı ve virajlı yollardı. sonra bir gün uzun yola gittim. birde baktım 5,2 ye düşmüş.yine çok. fakat biraz düşündüm yakıtın fazla olması bana göre sürücü tekniklerinden kaynaklanan bir durum.% 20 de
araçtan kaynaklandığını düşünüyorum. bu arada kullandığın güzergahın özelliklerini belirtmemissin. diğer bir durum kış ayların yakıt sarfiyatı biraz daha fazla olabilir. çünki ısınma süresi fazla.
yok eger bu anlattıklarımla bu işin bağlantısı yoksa (düşük ihtimal) geriye araçta arıza var anlamı kalır.
tabii  bu ilgili yerlerde çeşitli testlerden sonrabulunur.
bu neden le canını sıkma.
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

hosting Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
MEGANE FORUM MEGANE FORUM