Yabancı bir ülkede olsam yani türkiye dışında yaşasam kesinlikle megane derdim ama türkiyede yaşadığım için kesinlikle focus diyorum dizel olarak.Neden diye sorarsanız ben eğer renault yeni megane3dede bunu bize yapacaksa ben birdaha asla renaultta binmem.Resmen kendimi salak hissediyorum,keriz,kazıklanmayı seven... daha saymayım çünkü kötü olacak.Şimdi çoğu kişi bilmiyo renaultt arabalarımızda birsürü özellik çalınmış ddurumda şu anda.Tamam bundanda geçtim onu kabullendim. >:(Bizi adam yerine koymayıp bu özellikleri çaldılar.Ama renaulttun dizel motorundan konu açıldığı zaman çıldırıyorum.Niyemi şu an türkiyedeki clio,megane2,kango(Yenisi deil bi alt model),Scenic modellerinin dci yani dizel motorların hepsi eski teknoloji.ewet çoğunuz inanmayacaksınız ama bu modellerinin hepsi eski teknoloji.Yabancı ülkedekiler böyle deil hepsi eco2 kodlu yeni nesil dizel araçlar.Türkiyede saydığım modellerde şu an hepsi eski nesil teknoloji bulunuyor şimdi size bunu 2 maddeyle kanıtlayacağım.
1.Sadece ülkemizde üretilen clio grand tour,yurt dışına 70 ve 85 bg lik eco2 teknolojili 1.5 dci motorlarla ihraç ediliyor.Türkiyede satılan modeller ise 65 vr 80 bg lik motorlar kullanılıyor.Eski ve yeni nesil arasında sadece 5 bglik bir fark yok ve sadece 5 bglik fark olsa ben bukadar yazmazdım bunu.Ancak eco2 motorlar hem
torklu hemde de adları üstünde daha çevreci.80 bglik 1.5 dci motorun torku 185 nm.yutrdışına ihraç edilen model,n ise torku
200 nm .Yakıt tüketimlerinede bakıldığında 100 kmde 0.4 lt fark var.Sadece türkiyede üretilen bir aracın,Bize neden eski motorla kakalandığına anlam verebilen varmı

.Şimdi renault üretim bahaneleri ve türkiyedeki yakıt kalitesi gibi bahaneler ortaya koyacaksa yeni laguna ve yeni kangonun eco2 motorlarla neden satılıyo acaba.eğer böyle bahaneler varsa bunlarda neden eco2 kodlu motorlar var

(Birazda auto carhaziran sayısından harmanladım işte motor tork farklarını falan)
2.Yabancı ülkedeki megane 1.5 dci motorlar 86 bg ve 110 hp olmak üzere satılıyo.
Şimdi bana katılmayan varsa gelsin sölesin.eğer renaultt bunu düzeltmesse dediğim gibi ne aldırırım çevremdekilere ne de binerim.REnault bi taksi görsem bile binmem