|
munzuli
Ziyaretçi
|
 |
« : Kasım 30, 2007, 12:37:25 am » |
|
Artan benzin fiyatlarına rağmen arabamı delik deşik ettirmeye kıyamadığımdan ve performansından şüphe ettiğimden ve fabrika onaylamadığından ve LPG kokusuna tehammül edemediğimden ve motora zararlı olabileceği endişesinden tüp taktırmadım. Taktıran var mı. Saygılar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2007, 07:06:55 pm Gönderen: renaultMEGANE »
|
|
|
|
|
|
ramo1974
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2007, 03:05:11 pm » |
|
ben kullanıyorum ve gayet de memnunum, şehir içinde bile 130-150 arası değişiyo yakıt, şehirler arasınıda sen hesapla !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
burak_mégane
Megane Dynamique
: 6
OfflineModel: Mégane1 Kasa Tipi: Sedan Versiyon: RXT Vites: 5+1 Şehir: Ankara
MEGANE1&MEGANE2
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2007, 09:29:58 pm » |
|
bende kullanıyorum fakat bnm aracım mégane 1 gayette menunum ayrıca sıralı sistemlerde güç kaybı olmaz o konuda için rahat olsun taktırmayı düşünürsen tek marka dicem sana BRC 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meganettin
meganettin
Megane Authentique
: 1
OfflineAraç: megane II 1.4 16V Model: 2005 Kasa Tipi: sedan Renk: metalik siyah Yakıt: benzin / lpg Vites: manuel Km: 45000 Şehir: istanbul kçekmece
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2007, 09:27:54 pm » |
|
bende 2005 meganeII 1.4 16valf var ben de dün akşam taktırdım gayet iyi brc sıralı gaz taktırdım yakıtı henüz ölçemedim ama performansta değişiklik yok şükür şehiriçi 30ykr yakıyordum yaaaa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dingil
Megane Dynamique
: 35
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2007, 09:50:51 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
high-66
Megane Extreme
: 28
OfflineAraç: MEGANE II Model: 2004 Kasa Tipi: SEDAN Versiyon: DYNAMİQUE Renk: BEJ Yakıt: BENZİN-LPG Vites: MANUEL Km: 45.000
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2007, 11:30:39 am » |
|
Benim 2004 megana 2006 ağustosunda star gaz matrix sıralı sistem taktırdım bu güne kadar lpg den dolayı bir sorun yaşamadım. yakıt olarak şehir içi 140- 150 krş civarı gerçi uzun yolda da sürat yaptığım içim aynı civarda yakıyor. Performans olarakta herhanği bir eksilme hissetmedim hızlanması ve son sürati gayet iyi rahatlıkla 200 üzeri sürate çıkıyor. ayrıca belirtildigi gibi araç delikdeşik edilmedi, Simit depo takıldı, gaz dolum yeri, benzin depo kapağının altında benzin dolum yerinin arkasındaki boşlukta, ( gaz pompasına yanaşıp benzin depo kapağını açtığımda pompacılar benzin alacağımı sanıp yanlış pompaya yanaştığımı düşünerek benzin pompasını gösteriyorlar.) araç içine takılan kontrol ve gösterge ünitesi ise 50 krş kadar küçük ve görüntüsü güzel bir parça, bu ise far yükseklik ayarı düğmesinin olduğu yere yapıştırılarak takıldı. Motor kısmında ise kaput açılınca sadece fazlalık olarak görünen 30-35 cm kadar bir boru ki bu da aracın kendi kablo ve boru muhafazası içi kullanılan plastik muhafazasının aynısının içerisinde kalıyor, bunun üzerinde filitre ve motorun ön kısmı ile radyatör arasırdaki boşluğa takılan bir sigara paketi büyüklüğündeki enjeksiyon sistemi kalıyor başka bir parça görünmüyor. Regülatör motorun arkasında sileceklerin alt kısmında ki boşlukta gizili, lpg beyni ise akü muhafazasının altında akünün solundaki boşlukta yerleştirildi. arabaya dışarıdan bakıldığında lpg li olduguna dair herhangi bir iz yok. tek eksisi istepnenin bagaj içerisinde kalması, bu da çok büyük bir sorun değil benim için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
megan2ci
Megane Authentique
: 4
OfflineAraç: MEGANE II Model: 2005 Kasa Tipi: SEDAN Versiyon: DYNAMİK Renk: GÜMÜŞ GRİ Yakıt: BENZİN/LPG Vites: MANUEL Km: 56.000
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2007, 12:05:59 pm » |
|
Bende 2005 Megane Dynamik sedan var 2007 martında aldım 94 Toyota Corolla XLİ (LPGli)ile takas ettim ve hemen LPG taktırdım Zavoli marka sıralı sistem Bir defa ya mahsus olmak üzere problem yaşadım. Tatile Ankaraya gitmiştim.Bir kaç gün sonra araba benzinle çalışırken teklemeye başladı ve çekişten düştü.ama LPG ye geçince bu sorun yoktu.gayet güzel çalışıyor ve çekişi normaldi.
Bende Dönüşte tanıdık ustama gösteririm diye LPGyle devam ettim.Ta ki dönenceye kadar,Dönüş yolunda Ankaradan Eskişehir istikametinde henüz Polatlıya gelmeden aniden LPG devre dışı kaldı ve LPG ikaz lambalarının hepsi yanmaya başladı sanki LPG bitmiş gibi Mecburen benzine mahkum oldum tabi araba zaten benzinde çekişten düşmüştü
Neyse eskişehirdeki yetkili servisine zor da olsa ulaştık
Yapılan Kontrollerde Map ve ECU bozuk çıktı yenisi ile değiştirdiler
Şuan Gayet verimli
ŞUNU BİLMENİZDE FAYDA VAR Bu sistemler belirli bir ısıyı bulması lazım mesela 20 derece yi, bu sıcaklığı bulunca 20 saniyede LPG ye geçiyor.Özellikle soğuk günlerde Radyatör suyunun ısınması geç oluyor ve tabi ki gideceğiniz yol yakınsa motor ısınmadan ve LPG ye geçmeden gidersiniz. Ama uzun yolda ve yaz aylarında çok avantajlı Şuan Şehir içi = 170-175 YKR şehir dışı 110 YKR falan
|
|
|
|
|
|
DÜNYADA MEGAN AHİRETTE İMAN DEMİŞLER
|
|
|
burak_mégane
Megane Dynamique
: 6
OfflineModel: Mégane1 Kasa Tipi: Sedan Versiyon: RXT Vites: 5+1 Şehir: Ankara
MEGANE1&MEGANE2
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2007, 01:16:22 pm » |
|
Ben markada bi BRC tanırım dierlerine pek sıcak bakmıyorum.Sorun çıkarabiliyolar.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
munzuli
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2007, 04:52:51 pm » |
|
Şu ana kadar LPG'den yana olumsuz bir görüş bildiren olmaması, "acaba taktırsam mı?" diye düşünmeme neden oluyor... Biraz daha görüşler gelsin bakalım. Acaba kontol panelini nasıl etkiliyor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
high-66
Megane Extreme
OfflineAraç: MEGANE II Model: 2004 Kasa Tipi: SEDAN Versiyon: DYNAMİQUE Renk: BEJ Yakıt: BENZİN-LPG Vites: MANUEL Km: 45.000
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2007, 04:59:00 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
munzuli
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2007, 05:36:17 pm » |
|
Lpg ile seyrederken anlık kaç yazıyor? Ortalama yakıt tüketim değeri tabii ki vermez sanırım? Araç gitmesine rağmen depoda aynı benzin duruyor, araç beyni buna nasıl tepki veriyor? Arıza mesajı felan veriyor mu? Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
high-66
Megane Extreme
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2007, 10:56:24 am » |
|
 |  | Alıntı: |  |  | munzuli tarafından gönderildi. |  | |  | | Lpg ile seyrederken anlık kaç yazıyor? Ortalama yakıt tüketim değeri tabii ki vermez sanırım? Araç gitmesine rağmen depoda aynı benzin duruyor, araç beyni buna nasıl tepki veriyor? Arıza mesajı felan veriyor mu? Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
| |  | |  |
1- Lpg ile giderken bildiğimkadarı ile benzine göre anlık tüketim veriyor. 2- ortalama tüketimi de benzine göre veriyor. 3- Araç lpg ile giderken, benzin tüketiyormuş gibi benzin göstergeside düşüyor. Gösterge belli bir yol alındıktan sonra, tekrar benzin alındığında veya test modu yapıldığında normal seviyesine geliyor. 4- Meganımı 1.5 senedir lpg li kullanıyorum, lpg den dolayı herhangi bir arıza mesajı vermedi. Ayrıca tüketim ile ilgili değerleri de vereyim, Lpg deposu tam olarak boş iken 30 lt. ile doluyor, bu kadar gaz ile şehir içi 320 km. uzun yol 360 km. civarında yol gidiyorum (yaz şartlarında vede benim agresif kullanımımda bu kadar.) Normal bir kullanım ile rahatlıkla 30 lt. lpg ile 400 km gidilebilir. Kış şartlarının etkisi ve kış lastikleride takılınca bu mesafeler 20-25 km kadar kısaldı. Bu yaz otobanda klima açık ve 160 ile 200 arası hızlarda gidince 280 km de gaz bitti araç benzine geçti (normal bir kullanımda 350- 400 km arası gitmesi lazım). Bu durumda yakıtı bu günkü fiyatlara göre hesaplarsak 30* 1.70=51 ytl depo dolum fiyatı, 51/ 280= 0,182 yeni krş km de yakılan gaz değeri, süratli bir kullanım ve de klimanın açık olarak kullanıldığı düşünüldüğünde bu değerin çok iyi olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
munzuli
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 19, 2007, 01:40:59 pm » |
|
Çok aydınlatıcı oldu tşk. Önemli bir sorun yok ve tüketim km başına yaklaşık 100 kuruş (0,270 yerine 0,180) az yakıyor. Çok cazip.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matraxx2
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2007, 08:34:48 pm » |
|
PAYLAŞIM İÇİN TŞK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
horozigo
Stajyer
: 1
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 26, 2007, 10:36:52 pm » |
|
Ben yeni taktırdım megane1 e inanmıyacaksınız ama şehirler arasında 90-100 arası gittim denemek için tam olarak km de 10 krş yaktı.perfonmans ve çekişte hiçbir fark yok.ben italyan lavato marka taktırdım sıralıda brc den iyi olduğunu söylüyorlar.fiyatıda aynı.brc veya lavatodan başkasını... sakın haaa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matraxx2
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2007, 10:48:40 pm » |
|
TARTARIN NASIL KARDEŞ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kongo
Stajyer
: 0
|
 |
« Yanıtla #16 : Aralık 28, 2007, 04:36:24 pm » |
|
1 senedir kullanıyorum oldukça memnun olmama rağmen.. keşke dizel alsaydı dediğm çok oluyorr..sanki yakışmıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
munzuli
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #17 : Aralık 28, 2007, 05:37:19 pm » |
|
TAKTIRDIM... LPG depo giriş kapağını kutunun içine değil tampona yapmışlar, farketmemişim, oto garajına artık giremeyeceğim. kaputu açtım içerisinde bir çok kesilmiş hortum ve ilave edilmiş donanım vardı. Bazısı plastik muhafazanın altına sığmamış yanlardan dışarıda kalmış. Direksiyonun altına renkli ışıklar yaynan bir LPG depo göstergesi takmışlar. İstemediğim daha bir çok ayrıntı.. eyvah ben ne yaptım diye düşündüm artık çok geçti.... Neyse ki kabusmuş uyandığım için çok memnunum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zagaa
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #19 : Aralık 31, 2007, 10:55:57 am » |
|
ben de yeni aldım 2004 model dinamik. lpg taktırmak istiyorum ama hala hangi marka yı taktırsam kararsızım. neticede takılan marka kadar ustasıda önemli! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|