MEGANEFORUM.NET
Mart 12, 2010, 02:19:39 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: FORUM ADRESİMİZ DEĞİŞMİŞTİR. YENİ FORUM İÇİN  http://www.meganeforum.net/forum1 adresinden giriş yapabilirsiniz.

Ana Sayfa   MEGANEFORUM İLAN Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Megane kullanıcısını üst sınıftaki araçlardan hangisi tatmin eder?  (Okunma Sayısı 366 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bektes52
Megane Authentique
*

: 0

Araç: megane rxi
Renk: aral mavi
Yakıt: benzin
Km: 2001

Megane İlan meganeforum.com
« : Ocak 23, 2009, 01:17:15 pm »

Arkadaşlar modelini vereceğinim araçlar arasında hangisi daha mantıklıdır ve neden? Uzun yol konforu, şehir içi kullanım pratikliği, yedek parça ve bakım maliyetleri, yakıt, performans, fiyat-tatmin oranı açılarından bakarsanız sevinirim.

1- 2001 e230 kompressor
2- 2001-2003 5.28
3- 2006 passat 2.0 tdi
4- 2006-2007 mondeo tdci
5- 2001-2003 opel signum 3.0 tdi
6- 2001-2003 audi a6 2.8 quattro

Bu araçların fiyatları birbirine 3 aşşağı 5 yukarı birbirine yakın. Performanslarıda yakın sayılır çünkü hepsini kullanma şansım oldu. Size bir tercih sunulmuş olsaydı hangisini seçerdiniz ve neden?
megane2_hastası
Megane Extreme
*

: 29

Araç: megane 2 1.6 16v sedan full
Model: megane_2
Kasa Tipi: sedan
Versiyon: dynamique
Renk: gümüş gri
Vites: manuel
Km: 2005 model 78000km

« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2009, 01:36:08 pm »

bu saydıklarının hepsi olabilir ama benim gibi full donanımlı megane kullananlar bu saydığın arabaların hepsi olmasa dahi bir kaçı için baz donanım olursa o da kesmez. mesela passat ın tredline versiyonu
bektes52
Megane Authentique
*

« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2009, 01:57:57 pm »

Benim aracımda rxi modeli o zaman içinen dolusu oydu. Şimdi gidipte dolu bi megane almaya kalksam 45.000 civarına geliyor. Yok stil paketi, yok teknoloji paketi hadi bide sunroof oldun hoop dci megane geldi 50.000 tl'ye. Zaten bu sayduğım araçlardan 45-55.000 tl gibi bir paraya bulmak mümkün. İşin açıkcasıda megane 50.000 tl edebilecek bi araç olup olmadığı şüpheli. Bende bu durumda daha kaliteli ve renault'un bize opsiyon diye kilitlediği aksuarları standart sunan, daha kaliteli bi araç alma taraftarıyım.Bide bu saydığım araçlar içinde temizini bulursan birazda şansın varsa en az 10 yıl sadece periyodik bakımını yaptırır binersin. Arkadaşımda 94 e290 var araba 430.000 kmde hala saat gibi. Yani tercihimi avrupa ve daha kaliteli bir araçtan kullanmak isterim o fiyat aralığında. Bu bağlamda sizlerinde görüşlerini almak istedim. Tabikide gidipte trend passatada binilmez. Geçen baktım comfortline 2.0 tdi sunrooflu 68.000 kmde 48.000 liraydı araç 2006 model.
megane2_hastası
Megane Extreme
*

« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2009, 02:05:49 pm »

mercedes 430 bim km mi? rektefiye kesin görmüştür o araç.

ayrıca avrupa araç derken renault da avrupa Huh?
bektes52
Megane Authentique
*

« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2009, 02:17:35 pm »

mersonun motorunda oynama yok. ilk sahibi ve arabanın bakımları hiç kaçmıyor oda bizim gibi acayip titiz bi adam. Ve hala saat gibi arabası. Renault markası avrupa tamamda üretim yeri bursa. Almanyada 2002 megane 'a binme fırsatım oldu. Arada çok fark var içeriye motor sesi diye bişey yok megane 2 kadar sessiz diyebilirim, mesela türkiyede üretilen megane 1lerin arka frenleri kampana, avrupada satılanların disk. Yni böyle ufak detaylardan bizi düdüklemeye çalışıyorlar ya ben ona gıcık oluyorum 3. dünya ülkesi hesabı. Dedem kölnDE ford fabrikasında üretim şefiydi. O söylemişti ve gurbetçi akrabalarımız çok olduğu için gözlemleme fırsatımda oldu. Almayadan gelen bi focusla türkiyede olan bi focusu 1 hafta temizlemeden bırak. Avrupa arabanın içinde toz tanesi bulamazsın, bursa işi olanın içinde resmen toz plakası olur. Kalite farkı çok var...
megane2_hastası
Megane Extreme
*

« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2009, 02:23:34 pm »

renault türkiyede tutulmak istiyorsa fiyatları düşük tutmak zorunda. avrupadaki sattığı versiyonları buraya getirse fiyat nasıl olur tahmin edebiliyor musun. onlarda mecburen maliyeti düşük tutmak zorundalar. ee maliyet düşürürken de mecburen kalitede düşüyor. bu renaultun suçu değil yüksek kdv vede ötv gibi vergilerimiz sağolsun.
karayel
Megane Authentique
*

« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2009, 10:56:29 pm »

Alıntı:bektes52 tarafından gönderildi.
Dedem kölnDE ford fabrikasında üretim şefiydi. O söylemişti ve gurbetçi akrabalarımız çok olduğu için gözlemleme fırsatımda oldu. Almayadan gelen bi focusla türkiyede olan bi focusu 1 hafta temizlemeden bırak. Avrupa arabanın içinde toz tanesi bulamazsın, bursa işi olanın içinde resmen toz plakası olur. Kalite farkı çok var...

boyle sacma bir yaklasim gormedim afadersin. avrupanin kuzeyi cok yagis alir + surekli kasabalarda bile temizlik araclari gorev yapar.
toz dediginiz sey aracin deliklerinden gecmiyor afedersiniz. bu kadar kendi ulkeniiz kotu sanmayin.
ticari yaklasimlari biraz acgozlu olabilir yurdumun fabrikalarin, cunku satis sonrasi ve musteri haklari avrupada cok kati kurallar ile koruma altinda. bizde ciftlik misali adam gibi denetleyen yok. adam yurtdisina gonderecegi aracin kalite kontrolunu daha siki tutuyor. ic pazara satacagi aracin kalite kontrol ekibi bile farkli.

Fakat isin fabrika ve teknik kismina bakarsan, kalite farklarina sebep olcak teknik yetersizlikleri sayin desem, bi cumle bile kuramassinis.
caan
Megane Authentique
*

Araç: megane 1 alize

« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2009, 12:49:57 am »

oturdunmu yıldızı görcen demişler o yuzden mercedes derim...her sekilde mercedes ten ötesi yok war diyen warsada gelsin supercar lar haric..ozmn italyanlara gecerim Cheesy
yenifocali
Stajyer
*

« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2009, 06:00:44 pm »

ALMAN TANKI e230 kompressor
dj_sertan
PLS
Megane Authentique
*

: 3

Araç: MEGANE II DYNAMQUE 1.6
Model: RENAULT
Kasa Tipi: SEDAN
Versiyon: MEGANE II DYNAMİQUE 1.6
Renk: GRİ
Yakıt: BENZİN-LPG
Vites: TRİPTONİK
Km: 50000-2005

« Yanıtla #9 : Ekim 29, 2009, 06:26:57 pm »

2006 PASSAT 2.0 TDI  hayalimdeki araç.. 2.8 audi ye yakıt mı yetişir he 2.0 da ondan çok çok aşağıda değil ama olsun yinede 2.0 TDI

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNEKİ KAN,TOPRAK UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATAN..
sencer
Megane Authentique
*

Araç: Megane II
Model: 2007
Kasa Tipi: Sedan
Versiyon: Expression 1.5 dci
Renk: Platin Gri
Yakıt: Dizel
Vites: Manuel
Km: 34000